https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Začenja se poostren nadzor nad vozniki

08.05.2023 ob 8:18  

Od danes, 8. do 14. maja bodo policisti skupaj z Javno agencijo RS za varnost prometa izvajali preventivno akcijo za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov. Poostren nadzor pod imenom Truck & Bus bo potekal v večini evropskih mest.

Danes se začenja drugi del nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov. Nadzor bodo policisti izvajali na avtocestah, hitrih cestah in avtobusnih postajališčih po vsej državi. Nadzor tovornih vozil se bo izvajal s preusmeritvijo tovornih vozil na kontrolne točke na avtocestah. Nadzori avtobusov bodo potekali tudi na avtobusnih postajališčih v mestih in krajih, avtobusni prevozi pa bodo nadzoru podvrženi tudi na avtocestah in hitrih cestah.

Policija bo pozorna na spoštovanje omejitev hitrosti, tehnično brezhibnost vozil, morebitno preobremenjenost, spoštovanje socialne zakonodaje in pravil o nalaganju in pritrjevanju tovora, psihofizično stanje voznikov, uporabo varnostnega pasu ter uporabo naprav in opreme, ki zmanjšujejo voznikovo pozornost.

Letos na slovenskih cestah umrla že dva voznika tovornih vozil

V štirih mesecih letošnjega leta je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 849 voznikov tovornih vozil, od tega so jih povzročili 477. V teh nesrečah sta umrla dva voznika tovornih vozil. Dva voznika sta bila huje telesno poškodovana, 24 pa lažje.

Najpogostejši vzroki prometnih nesreč, ki jih povzročijo vozniki tovornih vozil in avtobusov, so nepravilni premik z vozilom, nepravilna stran in smer vožnje in neupoštevanje pravil o prednosti.

Foto: arhiv Pomurec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2023 ob 8:40 gost

      Najbolj bi morali nadzorovati motoriste in tiste keri brez telefona ne morajo voziti. Kajti tistim je bolj važen telefon kot volan.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2023 ob 17:26 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2023 ob 8:41 gost

      Pa jih kaznovati z velikimi globami !

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2023 ob 8:43 gost

      V gornji Radgoni je prava katastrofa podivjanih voznikov , pa policiste ne vidiš nikjer , kot ,da ne obstaja policijska postaja .

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2023 ob 8:51 gost

      Kak te ne. Ce pa kdaj koli berem na obmocju Gornje Radgone zasegli vozila zaradi neveljavnih vozniskih dovoljenj. Tak, da te so ocitno prisotni na Radgonskem obmocju.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.05.2023 ob 8:52 gost

      Policisti se samo pojavijo ko se kaj zgodi. Če bi bil Janša na vladi bi morali na vsakem vogalu špijunirati in kazniti ljudi kot pred drugo svetovno vojno v Nemčiji. Tam so za vsak prdec plačali kazen ali ali v zapor. Tako se je dogajalo pri nas za časa Janševe vlade ko so kazni plačali vsi posebej otroci keri so hoteli v šolo kajti to ustavno pravico njim je ukradel Janez Janša potem jih pa je se dal na sodišče.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2023 ob 12:48 gost

        Kaj ti je naredil Janša, ali ti lahko kako pomagamo, da boš začel normalno živeti..ne pa takole skoz iz dneva vdan kot psihična razvalina.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.05.2023 ob 8:53 gost

      Ne piši , če ne veš tu je sobota , nedelja .....

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2023 ob 12:27 prijatelj gost

        Če bi Janša v Srbiji bil na oblasti , do takih tragedij NEBI prišlo !! Levo usmerjeni kakeci pa si potem takole razlagajo demokracijo--kot v ZDA ! Takih dejanj v bivši Jugi NI BILO !!!! Bil je red in tega nam manjka !!!!!

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.05.2023 ob 8:58 gost

      5.5.2023 je imel fašistično usmerjeni govor pri prijetelju Orbanu na Madžarskem. Združili so se vsi diktaturi in sovražniki demokracije sveta. Vsi kerim ni za skopano Evropo za mir v svetu vsi kerim je da se cel svet podreja desnim ekstremistom kot pred drugo svetovno vojno ko je oblast hotel prevzeti na svetu sam velik diktator adek Hitler.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2023 ob 12:51 gost

        Ignoriraj njegov komentar napisan z Janšo pa bo najbolj pametno ker mu tako ni pomoči ! Jaz osebno ga ignoriram . ! 12:48

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.05.2023 ob 13:40 gost

      Država mora več vlagati v varnost,vojsko in policijo. Časi se spreminjajo in tukaj ni več izgovorov.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.05.2023 ob 16:49 gost

      Ni srbin ampak je šiptar kot njegov vzornik Janša, oba izhajata sa Gjilana.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.