https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pomurec na čelu sveta za ekološko kmetovanje in trajnostno proizvodnjo hrane

09.05.2023 ob 6:05  

Svet za ekološko kmetovanje in trajnostno proizvodnjo hrane, strokovno svetovalno telo kmetijske ministrice Irene Šinko, je na včerajšnji prvi seji izvolil vodstvo, potrdil poslovnik in razpravljal o aktualnih vsebinah s področja ekološkega kmetovanja.

Na seji so med drugim izvolili predsednika in podpredsednico sveta, potrdili poslovnik ter pregledali aktualne vsebine s področja ekološkega kmetovanja. Predsednik sveta je postal Marko Slavič iz podjetja Vila Natura, podpredsednica pa Martina Bavec s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru.

Na seji, na kateri je sodelovala tudi ministrica, so razpravljali o aktualnih vsebinah s področja ekološkega in trajnostnega kmetovanja, kot so ekološka živila v javnih zavodih, povečanje ponudbe in povpraševanja po ekoloških živilih ter kako povečati število ekoloških kmetov med mladimi prevzemniki. 

Člani Sveta za ekološko kmetovanje in trajnostno proizvodnjo hrane so: Denis Rusjan, Simon Golob, Martina Bavec, Roman Žveglič, Sašo Obolnar, Matej Kline, Florjan Peternel, Mija Lapornik, Brigita Golob, Marko Slavič, Tatjana Zagorc, Katja Temnik, Mateja Škrl Kocijančič, Mihael Kasaš, Anja Mager, Aleš Fister, Anja Bolha in Jožica Polajžer, so sporočili z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Naslovna fotografija:Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.05.2023 ob 6:47 Karel K. gost

      Zares se spreneveda ta ministrica in seveda vsi kateri govorijo o ekološkem kmetijstvu, uporablja pa se umetno gnojilo, pa tudi druga kemična sredstva zraven. Ekološko kmetijstvo je bilo, ko so še pred 5o in več leti koruzo z motiko okapali in gnojili z hlevskim gnojem. Je pa tudi današnja zemlja zaradi preteklega 50 letnega intenzivnega kmetovanja na temelju uporabe pesticidov, torej strupov in uporabe le umetnega gnojila zastrupljena še za stoletje ali več. To se vidi na travnikih, kjer več ne raste pristna drobna trava in tista ki bi cvetela kot je to nekoč bilo. Zato je ta pripoved o ekološkem kmetovanju in vzpodbujanju tega le zavajanje potošnikov in pogoj zadvigovanje cen hrane.

      20 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.05.2023 ob 7:14 bibaleze gost

      Vlada visokih davkov in nizkih plač seveda ne bo dopustila , nižjih stroškov za vse ! Futrati javni sektor , NVO , svoje done - svobodnjakarska . Ja prvorazredne stane .

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.05.2023 ob 8:24 Gost. gost

      Povsod so golobi.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.05.2023 ob 8:33 gost

      Šinkova NE SE HECAT !

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.05.2023 ob 8:37 gost

      Vas 9. maj na kaj spominja ? Tuhtam pa tuhtam pa ni učinka !

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.05.2023 ob 8:41 Karel K. gost

      To je samo še ena cvetka sistema vladanja Golobovih. To sloni le na manipulacijah in prevarah. Pravijo, da so ukinili dodatno zavarovanje, dejansko pa so ga uzakonili kot obvezno dajatev. Ta slovenski narod pa je nasedel na to manipulacijo in je takoj dal Golobovim večjo javnomnenjsko podporo. Tako bo rudi s to ekološko proizvodnjo hrane, dejansko pa bo to še naprej ista intenzivna proizvodnja na temelju uporabe strupov in umetnega gnojila. Ja kdo pa bo lahko pred tem, ko bo kupil krompir ali solato, naredil analizo, da je sestava brez škodljivih rakotvornih in drugih dodatkov. V tej državi pa ne moreš na besedo verjeti nikomur, posebej ne politikom in njihovim privilegirancem, saj ti stremijo le za tem, da te za vsako ceno okrog prinesejo, če se pa uspešno zoperstaviš njim, potem pa sledi maščevanje, kriminalizacija, diskreditacija, etiketiranje v javnosti s pomočjo medijev, tega človeka

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.05.2023 ob 8:48 Karel K. gost

      Pa tudi ta novica namenjena prekmurcem, da je prekmurec na čelu tega sveta, da bi prekmurce zaslepili, kako upoštevajo prekmurce v pogledi kmetovanja in kmetijske politike, da naj le delajo na kmetijah., je le prevara prekmurcev. To politiko bodo vodili drugi kateri sploh pojma nimajo od kmetijske stroke, morda kakšni s končano družboslovno za socialne namene šolo. Ni treba ustanavljati nobenih komisij in svetov ampak je potrebno narediti državo takšno, kjer bo laž sancionirana in kdor se zlaže mora zapustiti svojo politično in drugo funkcijo. Ne pa da napreduje, če uspešno laže, saj vedo, da bo z višje pozicije še bolj koristil tej poliitčni lažnivi prevarantki bandi v Sloveniji.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.05.2023 ob 10:09 gost

      Kako kmetovanje v Sloveniji sami sebi namen. Vse kar se pridelave hrane tiče na teh njivicah tiče pa vse spretno kmeteki prodajo v tujino. V Sloveniji pa za to dobivajo velike subvencije vse vrstne odškodnine za sušo za po voden za zmrzal za nafto za pitaj boga ka Nej vse. Potem pa še upajo paradira v Ljubljani z pregrešno dragimi trakturji in kazati prestiž za kerega so dali davkoplačevalci,,,, glupi narod,,, ki vse to zraven gleda. K vsemu temu pa jih hujska sam velja keri ja v zgodovini Slovenije izgubil vse volitve in ne more prenesti poraza kljub arsenalu pomirjeval kere mu priskrbi zdravnica.

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.05.2023 ob 10:23 gost

      10:9 Ti Karel posrani nemreš pač brez teh gluposti ! Aja saj res , če pa si glup ,,,, življenska napaka pač !!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2023 ob 11:22 Karel K. gost

        Moram se odzvati, komentarja 10.09 nisem napisal jaz, zato te prosim za opravičilo za tako žaljivi zapis na moj račun.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.05.2023 ob 11:32 Karel K. gost

      10.09, takšen je pač sistem kmetijske politike iz Slovenije, kot je bil pred letom 1990, to je takoimenovani "Panonka" sistem, ko se pač kmetuje na temelju subvencij države, samo da so kmetje pridni in mirni. Ni se spremenil titoistični politični sistem, zato se tudi kmetijska politika ni spremenila. Zdaj ko več kmetom tudi to ni zadosti in so se zapeljali v Ljubljano s svojimi traktorji pa imajo slovenski skrajni levičarji, kateri tvorijo v celoti oblastniško strukturo na čelu z Golobom, so ti ponoreli, so v škripcih, bojijo se kmetov, da bi v slogu Gubca bili sposobni nagnati te skrajne levičarje na smetišče zgodovine, da bi izsilili še več ugodnosti. Tako se je Tito in njegovi bali pred letom 1990, zato so jim dajali subvencije, da je lahko kmet z posestvom celotne velikosti 5 ali 6 hektarjev imel na dvorišču tri traktorje in priključke, kar je norost. V Avstriji ima takšen kmet na dvorišču morda kakšnega nalega Štajerja, celo enocilindra imenovanega pufkaša. Seveda nihče naj ne pričakuje, da se bo kmetsvo spremenilo in tudi kmetijska politika ne, dokler se ne bo v Sloveniji spremenil titoisitčni politični sistem in dokler ne bodo z oblasti odstranjeni skrajni levičarji, ki so sedaj kot triperesna detelja na oblasti z Golobom na čelu.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.05.2023 ob 11:54 gost

      Se vam iz srca opravičujem Karel .K ,če prav ni bil komentar mišljen niti v sanjah za vas ampak ga je pisal srbin z vzdevkom posrani Karel itd in je v celoti mišljeno samo za njega !!! 11:22

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.05.2023 ob 11:58 gost

      (2) KAREL .K ŠE ENKRAT SE VAM OPRAVIČUJEM ;KER KOMENTAR NI IN SI TEGA NITI NE BI PRIVOŠČIL NA VAŠ RAČUN .

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.05.2023 ob 12:09 gost

      11:58 Ja komentator tak je to enim se je potrebno opravičevati , drugi pa lahko pišejo žaljive besede pa je vse ok . Dvojna merila ! ! Lp

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.05.2023 ob 21:11 Marx gost

      Karel. Kako fajn, ker imamo tebe; multipraktik, vseved, splošno razledan, konzervativen, itak desni, povsej verjetnosti doma dolgočasen, frustracije pa izlivaš s pisanjem, bolje rečeno klobasanjem, na lokalni ravni. BRAVO. Moraš biti res poln kompleksov, da si tako kompleksen.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.