https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Joker Out v veliki finale

11.05.2023 ob 23:15  

V Liverpoolu se je v četrtek zvečer odvil drugi predizbor glasbenega tekmovanja za pesem Evrovizije, na katerem so nastopili tudi naši predstavniki Joker Out. S pesmijo Carpe Diem se jim je uspelo uvrstiti v sobotni finalni večer.

 

Slovenski Joker Out, ki jo sestavljajo Bojan Cvjetićanin (vokal), Kris Guštin in Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas kitara) in Jure Maček (bobni), so kot deseti po vrsti nastopili na četrtkovem predizboru. Poleg naših predstavnikov so se v finale uvrstile še Armenija, Avstrija, Poljska, Litva, Avstralija, Belgija, Estonija, Ciper in Albanija. Brez finalnega nastopa so ostali predstavniki Gruzije, Grčije, Danske, Romunije, Islandije in San Marina. 

Slovesnost s turkizno preprogo, po kateri so se sprehodili predstavniki vseh 37. sodelujočih držav, so v nedeljo popoldne odprli pred zgradbo Walker Art Gallery v mestu, ki je prevzelo gostovanje tekmovanja. Prireditev namreč prvič v 67-letni zgodovini tekmovanja ne poteka v državi, ki je zmagala prejšnje leto. To se letos odvija na nadomestnem prizorišču v Veliki Britaniji, saj Ukrajina kljub zmagi Kaluš Orkestra zaradi vojne ni mogla organizirati letošnjega evrovizijskega tekmovanja.

Ena od sovoditeljic obeh predizborov in tudi sobotnega finala je ukrajinska pevka Julija Sanina, ki ji družbo na odru delata Britanki Alesha Dixon in Hannah Waddingham, v soboto pa se jim bo pridružil še legendarni BBC-jevec in evrovizijski komentator Graham Norton.

V torek zvečer je potekal že prvi predizbor tekmovanja, na katerem so si vstopnico za finale zagotovile Češka, Finska, Hrvaška, Izrael, Moldavija, Norveška, Portugalska, Srbija, Švica in Švedska. Nastop na Evroviziji pa se je že v prvem predizboru končal za Azerbajdžan, Irsko, Latvijo, Malto in Nizozemsko. 

Neposredno je nastop na sobotnem finalnem večeru zagotovljen peterici največjih: Nemčiji, Veliki BritanijaiItaliji, Franciji in Španiji ter lanski zmagovalki Ukrajini.

Novost letošnje izvedbe Evrovizijskega tekmovanja je, da o finalistih odločajo izključno gledalci v državah, ki tekmujejo v posameznem polfinalu, s telefonskim oz. sms glasovanjem ter z glasovi, oddanimi v evrovizijski aplikaciji. Finale Evrovizije bo v soboto, prenašala ga bo RTV Slovenija na prvem programu.

Foto: izrez zaslona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2023 ob 23:46 gost

      in koga zanima??..bo sedaj kruh in benzin kaj falejši? pa poletje majn vroče ?..nepomebna novica

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2023 ob 0:46 Pohorčan gost

      Ke te to znači to za Pomurje, hahahahahahah čisto sraje je to .............

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.05.2023 ob 9:56 gost

      Pisano so oblečeni .To je vsiljevanje lgbtq

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.05.2023 ob 12:02 gost

      Pravljica o mavricnih ljudeh.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.