https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Triglav draži dopolnilno zdravstveno zavarovanje

12.05.2023 ob 13:50  

Zdravstvena zavarovalnica Triglav s 1. junijem določa mesečno premijo prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v višini 45,52 evra, kar predstavlja 28-odstotno zvišanje. V času veljave vladne uredbe o določitvi najvišje cene premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bo zaračunala zavarovancem premijo 35,67 evra.


V zavarovalnici so ob tem izpostavili, da se nadaljuje trend rasti skupnih odhodkov za doplačila k zdravstvenim storitvam in zdravilom v obveznem zdravstvenem zavarovanju, ki se sofinancirajo iz prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

"Rast poganjata medicinska inflacija in povečan obseg večine zdravstvenih storitev, tudi kot posledica interventne zakonodaje za izvajanje in plačevanje dodatnih storitev za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema. Vse to pomembno vpliva tudi na povečanje obveznosti zavarovalnice Triglav iz naslova prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja," so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Zaradi tovrstnih okoliščin bo zavarovalnica s 1. junijem letos določila mesečno premijo prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v višini 45,52 evra, ki je na podlagi izračunov strokovnih služb potrebna za zagotavljanje izpolnjevanja obveznosti zavarovalnice iz sklenjenih zavarovalnih pogodb.

A zaradi uveljavitve vladne uredbe o določitvi najvišje cene premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, s katero je določena najvišja dovoljena cena premije prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v višini 35,67 evra, bo zavarovalnica v času in pod pogojem veljavnosti uredbe zavarovancem premijo zaračunala v znesku, kot ga določa uredba.

Zdravstvena zavarovalnica Triglav je v drugem polletju 2022 in prvem četrtletju 2023 zaznala nadaljevanje visoke rasti skupnih odhodkov v okviru zdravstvenega sistema. "Hkrati se stalno povečuje obseg odhodkov za doplačila k zdravilom in zdravstvenim storitvam, s katerimi zavarovanci preko prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja sofinancirajo razliko do celotne vrednosti zdravstvenih storitev javnega zdravstvenega sistema, ki ga obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti," so pojansili.

Ob tem so navedli podatke Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), po katerih so se izdatki za zdravstvene storitve v obdobju od leta 2019 do konca leta 2022 povečali za več kot 30 odstotkov, izdatki za zdravila pa za več kot 36 odstotkov. "Rast teh izdatkov se nadaljuje tudi v 2023, pri čemer na te odhodke zdravstvene zavarovalnice nimajo neposrednega vpliva, posledica povečane porabe pa je krepitev izdatkov za doplačila, ki jih za zavarovance financira prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje," so dodali.

Vlada je sredi aprila izdala uredbo, s katero je določila najvišjo ceno premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri 35,67 evra, potem ko je zavarovalnica Generali napovedala dvig mesečne premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje za več kot 30 odstotkov. Zatem sta tudi drugi dve zavarovalnici, Triglav in Vzajemna, napovedali možnost dviga premije, navaja STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2023 ob 14:20 gost gost

      Tudi pogrebni zavodi so zvišali cene, "kahlek" je pa ukinil pogrebnine !

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2023 ob 20:47 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2023 ob 14:45 gost

      Generali je dvinil premije z 1.junijem za nepremičnine....

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.05.2023 ob 14:54 gost

      Mimogrede ,,,, Država Slovenija je 2/3 lastnik zavarovalnice Triglav , oziroma 62,9 % .Ergo .... država draži zavarovanje .

      24 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.05.2023 ob 14:57 vs gost

      Dvignili so zato , da jim ne bo potrebno vračati višek denarja , ko se ukine . Kraja denarja od zavarovancev .

      26 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.05.2023 ob 15:19 gost

      To zavarovanje ni vplivalo na nobeno zdravljenje to je bil samo dobiček za zavarovalnice. Ljudje od tega niso imeli nič od nič. Tudi zdravstvo ni imelo nič od tega. Tisti ki si je to izmislil je 25 let lepo nabiral denar na račun in to so bile zavarovalnice njihovi prijatelji keri so tam imeli bajne službe kere so plačevali glupi Slovenci. Oligarhi so postali še bolj bogati zato pa imajo po celi Sloveniji zavarovalniški oligarhi vikende na morju v planinah jahte privezane pregrešno drage avtomobile hiše stanovanja v Ljubljani na morji kera izdajajo in masno služijo. Pa še bi se lahko naštevalo.

      21 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.05.2023 ob 7:06 Baksar gost

        Ja nekateri pač imajo. Ker so delali. 40 LET, VSAK DAN. Naketeri bi tudi imeli..., a kaj ko imajo le 20 let delovne dobe, nekatere niti enega dneva delovne dobe. Raje posedajo po kavčih in terasah, se ukvarjajo z življenji drugih, razpošiljajo linke iz rumenih in levuharskih medijev, ki hočejo diskreditirati njim znane osebe. Obenem pa prejemajo od DRŽAVE nadomestila za ločeno življenje, kot matere samohranilke(fiktivno), doklade, denarno pomoč in lepo ...kadijo. Njihovo glavno delo je spremljanje portalov, Svet 24, Sobotainfo in Facebooka. Tu so najboljši...

        16 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.05.2023 ob 17:08 gost

      Zato pa zavarovalniška banda tako dobro živi ! Šopirijo se ,mij smrtniki jim pa polnimo malhe , država pa samo skomiga z rameni--banda !!!!! škoda dreka za odstrel !!!!

      22 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.05.2023 ob 22:17 Karel K. gost

      Golob bo to dajatev imenovano dopolnilno zdravstveno zavarovanje naredil za obvezno dajatev. Namesto zavarovalniških oligarhov se bodo polnili po novem partijski titoistični oligarhi kateri živijo iz državne blagajne. Za nas državljane se ne bo nič spremenilo, še vedno bomo molzne krave. Da bi ti titoisitčni oligarhi imeli še več denarja za v žep, hočejo sprejeti zakon o evtanaziji, da bi se po kratkem postopku rešili starejših, seveda tistih iz drugorazredne kaste, oni ta privilegirani starejši bi živeli do sto in več let, saj bi za njih poskrbeli, da bi na tak način ostalo več prostega denarja. Drugorazredni bi lahko le živeli, dokler bi bili sposobni delati in ustvarjati za titoisitčne oligarhe. Kateri pa nebi hotel to delati, bo moral pobegniti iz države ali pa ga bodo z raznimi titoisitčnimi metodami uničevanja drugače mislečih spravili v stanje, da bo padel pod zakon o evtanaziji.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.