https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes praznik Gospodovega vnebohoda

18.05.2023 ob 8:10  

Kristjani danes, 18. maja, obhajajo slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Praznik se obhaja štirideset dni po veliki noči.


Poleg velike noči in binkošti je praznik Gospodovega vnebohoda eden izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki so ga zanesljivo obhajali konec četrtega stoletja.

Gospodov vnebohod je verski in državni praznik ter dela prost dan v Avstriji, Nemčiji in Franciji. 

Kot so pojasnili v Slovenski škofovski konferenci, želi praznik poudariti pomen Kristusove bližine z Bogom Očetom in Svetim Duhom. "Jezus, ki je z dušo in telesom odšel v nebesa, ostaja med nami prisoten na več načinov. Kot je zapisano v Konstituciji o svetem bogoslužju drugega vatikanskega cerkvenega zbora (1962–1965), je Kristus navzoč tedaj, ko skupnost verujočih moli ali poje, v Božji besedi, zapisani v Svetem pismu, v duhovnikovi osebi, ko deluje v Jezusovem imenu, v zakramentih ter na posebej očiten in izrazit način v zakramentu evharistije, ki predstavlja trajno Kristusovo navzočnost.

Pomen Kristusovega vstajenja in trajne navzočnosti med ljudmi je temelj, na katerem sloni nauk Cerkve in iz katerega izhaja tudi njeno verovanje. Cerkev po Kristusovem naročilu od zadnje večerje dalje ponavlja besede posvetitve kruha in vina v Kristusovo telo in kri," so zapisali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.05.2023 ob 11:20 Resnica gost

      Bog prosim pošlji svojega sina Jezusa Kristusa na zemljo ker jo vrag jemlje.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.05.2023 ob 11:20 gost

      Ti prazniki so več sami sebi namen. Kajti te preznike spoštujejo tisti ki niso kristjani bolj kot kristjani sami. Kajti vsi tisti ki se imajo za kristjane se pojavljajo samo v prvih vrstah ko to njim odgovarja ali pa ko si nabirajo politične točke kot to počne stranka SDS in nova Slovenija. Ko so volitve so vedno v prvi vrsti na Brezju potem jih pa 4 leta sploh ni niti okoli niti ene cekve kamoli v cerkvi. Zdaj govorijo o vojnem stanju na ta cerkveni praznik namesto da bi šli k maši in zmolili za zdravo pamet sebi.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2023 ob 12:12 gost

        Kar po komunistićko po plavookem izdajalcu: Najprej diskriditacija, nato pa likvidacija. 😅😂🤣

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.05.2023 ob 11:21 gost

      Mislim da je že Jezus to poslanstvo zamudil.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.