https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Umrla je glasbena zvezdnica Tina Turner

24.05.2023 ob 21:05  

Danes je v starosti 83 let umrla legendarna ameriška glasbena zvezdnica Tina Turner, ki velja za eno najbolj prodajanih glasbenic v zgodovini rocka. 

Tina Turner se je rodila leta 1939 kot Anna Mae Bullock v ameriški zvezni državi Tennessee. Po srednji šoli se je preselila v ameriški center blues glasbe St. Louis, kjer je spoznala kitarista Ikea Turnerja, s katerim se je tudi poročila in imela dva otroka. 

Med svojo kariero si je prislužila naziv "kraljice Rock n Rolla". Prejela je osem grammyjev, leta 2021 pa je bila sprejeta v dvorano slavnih Rock n Rolla.

Skupaj z možem sta izdala album Fool in Love, ki se je nemudoma povzpel na vrh glasbenih lestvic. O njunem zakonu je pozneje v avtobiografiji razkrila, da jo je trpinčil. Leta 1976 ga je z otrokoma tudi zapustila. 

Sprva so ji skoraj vse velike glasbene založbe preprečevale, da bi zgradila solistično kariero, a je kljub temu med svojo kariero osvojila osem grammyjev in nanizala uspešnice, kot so The Best, Whats Love Got To Do With It, We Dont Need Another Hero in Private Dancer.

V svoji karieri je izdala deset studijskih albumov, prodani so bili v 200 milijonih izvodov. Z odra se je nato poslovila leta 2009. V zadnjih letih svojega življenja se je soočala s številnimi zdravstvenimi težavami, med drugim z rakom, možgansko kapjo in odpovedjo ledvic, piše STA.

Foto: Reuters

    Fotogalerija