https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ustvarjali so na prvi likovni koloniji »Spomladanska harmonija«

Lisjakova struga, 26.05.2023 ob 15:19  

Uporabniki Varstveno delovnega centra Murska Sobota so ustvarjali na prvi likovni akademiji, ki so jo naslovili »Spomladanska harmonija«.


Gornjeradgonska enota Varstveno delovnega centra Murska Sobota je organizirala prvo likovno kolonijo, ki je potekala v sredo in četrtek, 24. in 25. maja v Lisjakovi strugi v Gornji Radgoni. K sodelovanju so povabili še ostale enote VDC, in sicer iz Lendave, Murske Sobote in Ljutomera.

Uporabniki so ustvarjali pod mentorstvom likovnega pedagoga Danila Plohla, ki je tudi pobudnik likovne kolonije. V naravi so ustvarjali na temo »Spomladanska harmonija«, uporabniki so se seznanili z osnovami slikanja in mešanja barv.

»Ideja za likovno kolonijo je bila aktivna že nekaj let in zadovoljni smo, da nam je letos to uspelo izpeljati. Namen kolonije je ustvarjanje, ker smo pri naših uporabnikih v Gornji Radgoni zaznali, da v tem uživajo, da se ob tem sprostijo in tudi dobijo občutke potrditve. Hkrati pa ima kolonija tudi višji namen povezanosti med našimi enotami, da se srečamo, družimo in skupaj sodelujemo,« je povedala vodja enote VDC Gornja Radgona Polonca Lovrec.

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.