https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pomurka dobitnica letošnjega Borštnikovega prstana

30.05.2023 ob 13:00  

Letošnja dobitnica Borštnikovega prstana, osrednje slovenske nagrade za igralsko ustvarjalnost, je prvakinja Drame SNG Maribor Nataša Matjašec Rošker, rojena v Murski Soboti.

Dobitnico Borštnikovega prstana je izbrala strokovna žirija v sestavi dramaturga Blaža Lukana in Vilme Štritof, gledališke kritičarke Mojce Jan Zoran, umetniškega direktorja Festivala Borštnikovo srečanje Aleša Novaka in prejemnice Borštnikovega prstana leta 2011 Milade Kalezić.

Nataša Matjašec Rošker se je rodila v Murski Soboti, kjer je živela vse do konca srednješolskih let. Nato se je vpisala na Filozofsko fakulteto ter kasneje na Akademijo za gledališče radio film in televizijo v Ljubljani. Kasneje se je preselila v Maribor, kjer je stalna članica ansambla Drame SNG Maribor.

Kot svobodnjakinja je igrala v več kot tridesetih gledaliških uprizoritvah, približno toliko pa jih je nanizala tudi v svojem drugem obdobju, tj. od leta 2007 do danes, kot članica igralskega ansambla Drame SNG Maribor. Za svoje igralske kreacije v gledališču in na filmu je bila nagrajena s številnimi domačimi in tujimi nagradami.

»Esenca njene igre je neulovljiva, izmika se kategoriziranju, saj se v svojem igralskem iskanju nikoli ne ustavi, pač pa neprestano išče nove igralske poti in izrazna sredstva. Slednjega se ne poslužuje zaradi drugačnosti per se, pač pa z iskanjem nekonvencionalnih rešitev prodira globlje v uprizoritev, igralsko kreacijo, vlogo, odnose, stanja ...,« je zapisala Maja Borin v utemeljitvi nominacije za prstan.

Dobitnica bo nagrado prejela na zaključni slovesnosti 58. Festivala Borštnikovo srečanje 18. junija v Mariboru, ko bodo podelili tudi druge festivalske nagrade.

Foto: Boštjan Lah

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2023 ob 14:25 lepec gost

      Ostarela fefa.

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.05.2023 ob 19:26 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2023 ob 16:14 lepec gost

      Te je naredil!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.