https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obeta se pestro dogajanje ta konec tedna v Pomurju

01.06.2023 ob 17:50  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo zbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Petek, 2. junij

Sočna vilica

Slovenska ulica v Murski Soboti bo ponovno oživela, vrača se namreč festival ulične kulinarike "Sočna vilica". K okušanju jedi vas bodo med 11. in 20. uro vabili Falafel okusi Orienta, Iskreno gostinstvo, Corralejo Bowls, Langoš Vinarium, Trta Gril, Koru sladoled in Mojster Vafelj, Puklavec Family Wines in Pannonian Sailor pa bosta poskrbela za odlično žlahtno kapljico. Druženje na Slovenski ulici pa bo obogatil glasbeni nastop v živo, prihaja Play Band.

Literarni večer "Ogenj iz zemlje"

Občina Velika Polana vabi na literarni večer "Ogenj iz zemlje", ki je posvečen spominu na velikega slovenskega pisatelja in polanskega rojaka Miška Kranjca. Nastopili bodo Feri Lainšček, Štefan Kardoš, Dušan Šarotar in Vlado Žabot ter učenci Glasbene šole Lendava. Pridružite se jim na domačiji Miška Kranjca ob 19. uri. 

9. Moto srečanje

MK Jekleni jahači Bakovci vabijo na srečanje motoristov, ki bo ob Soboškem jezeru 2. in 3. junija. Pripravljajo pester program, od moto iger, panoramske vožnje in žive glasbe, nastopila bosta Moby dick in Špirit Band. 

Sobota, 3. junij

Festival ljubezni 

Tudi to leto bodo na gradu Negova proslavljali ljubezen. Pripravili so pestro dvodnevno dogajanje. V soboto bodo lahko obiskovalci med 17. in 23. uro pokušali penine in se razvajali z dobro hrano, si ogledali likovno razstavo in prisluhnili pogovoru ter koncertu. Nastopila bosta Maja Keuc in Uroš Perić ter Balladero. V nedeljo med 15. in 17. uro si bodo obiskovalci lahko ogledali razstavo ilustratorke Urške Kozar, otroci bodo lahko ustvarjali na delavnici, za zaključek pa vsi prisluhnili etno folk skupini Bosi. 

Družinski piknik v soboškem parku

Tradicionalni družinski piknik v Mestnem parku Murska Sobota bo potekal med 10. in 17. uro. Poskrbljeno bo za pester dnevni program, odvijale se bodo številne dejavnosti, kot so kreativne delavnice za otroke in mladino, predstava za otroke, animacijski program, predstavitev različnih organizacij in zabavni program. 

15. Upkašov pohod

PGD Križevci tudi letos vabijo, da se udeležite Upkašovega pohoda, ki bo že 15. po vrsti. Zbiranje pohodnikov je predvideno od 8.30 naprej pri evangeličanski cerkvi v Križevcih, začetek pohoda pa je bo 9. uri. Pot je dolga 10 kilometrov in velja za pohodno kartico Goričkega drüjštva za lepše vütro. 

Vaški dan in košnja trave z ročno koso

Turistično društvo Gornji Lakoš prireja pestro dogajanje, zjutraj ob 9. uri organizirajo jutranjo telovadbo, ob 12. uri mednarodno tekmovanje v košnji trave z ročno koso, ki se bo odvilo na koncu Cvetne ulice, ob 15. uri pa animacijo za otroke, predstavitev PGD Gornji Lakoš, ogled muzeja, nastop gledališke skupine in stand up. 

Pohod po Ferijevi in Jožijevi poti

Športna zveza Beltinci in Planinsko društvo Matica organizirata tradicionalni pohod po Ferijevi in Jožijevi poti. Začetek pohoda je ob 8. uri v Športnem parku Beltinci. Trasa pohoda pa Beltinci - Lipovci - Gančani - Beltinci. 

30. Mednarodni rally Veteranov "Prekmurje 2023"

Ljubitelji starodobnikov se bodo zbrali pred BTC Murska Sobota na 30. Mednarodnem rally Veteranov "Prekmurje 2023" ob 8. uri. Na progo se bodo podali ob 10. uri, ta pa bo tokrat dolga nekje 67 kilometrov.

Jadralna regata

V soboto in nedeljo se bo na Soboškem jezeru odvijala jadralna regata za pokal Mestne občine Murska Sobota v razredu Fireball, ki jo organizira Jadralno društvo Iccadria. Letos se jadralcem pridružujejo tudi SUPi, tako se bo v dveh dneh zvrstilo več kot 50 tekmovalcev. V soboto bo program med 11. in 16. uro, v nedeljo, pa med 9. in 13. uro. 

Gasilska veselica z Ansamblom Saša Avsenika ob 100. obletnici PGD Gornja Bistrica

PGD Gornja Bistrica letos ob 100. obletnici delovanja na ŠRC Jame Gornja Bistrica organizira gasilsko veselico, na kateri bodo slavnostno obeležili častitljiv jubilej in ob 19. uri prevzeli novo vozilo za prevoz moštva GVM. Ob 21. uri sledi veselica do jutranjih ur z ansamblom Saša Avsenika.

90 let PGD Tišina z Domnom Kumrom in skupino Blue Planet

PGD Tišina vse željne dobre zabave in glasbe v soboto ob 19. uri vabi v tišinski park, na najbolj vročo noč na Tišini. Za zabavo bodo poskrbeli Domen Kumer in skupina Blue Planet. Obeta se bogat srečelov, odlična hrana in pijača.

Vinobus

Organiziran prevoz od vinarja do vinarja, dobro hrana in pijačo ter čudovite razglede, vse to vam ponuja Vinobus. Udeleženci bodo obiskali vsaj 5 vinarjev, pri vsakem poskusili vsaj tri vzorce vrhunskih vin in dobrote prleških domačij. Obiskali bodo Jeruzalem, kjer bodo lahko spoznali sožitje človekovega dela in narave. Zbor je ob 12. uri na avtobusni postaji v Ljutomeru, izlet pa bo trajal predvidoma do 20. ure. 

8. žabja noč z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami

Vabljeni na tradicionalno žabjo noč, ki bo potekala pod velikim šotorom za vaško gasilskim domom v Dokležovju od 18. ure dalje. Za glasbo bo poskrbel Dejan Vunjak in Brendijeve barabe.

Nedelja, 4. junij   

Družinsko popoldne s konji v Dvorcu Rakičan

RIS Dvorec Rakičan v nedeljo med 15. in 18. uro vabi, da nedeljsko popoldne preživite v družbi njihovih grajskih konj. Za vas pripravljajo vožnjo s kočijo na hibridni pogon, jahanje ponijev in večjih konj ter ustvarjalne delavnice za otroke in družine, ki bodo brezplačno potekale v okviru Družinskega centra Pomurje. Obenem se boste lahko razvajali tudi z domačimi langaši in ocvrtimi miškami ter uživali na sončni terasi kavarne Dvorca Rakičan s pogledom na grajske konje.

Pesem naj druži ljudi

Prisluhnite prekmurski glasbi pevcev ljudskih pesmi na 24. tradicionalni prireditvi Pesem naj druži ljudi z začetkom ob 13. uri pri gasilskem domu v Beznovcih. Po kulturnem programu bo sledila zabava s skupino Veseli Pomurci. Člani TD Vrtnica pa bodo poskrbeli za hrano in pijačo. 

2. Kriterij mesta Murska Sobota

Kolesarski klub Tropovci v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota v središču mesta organizira kolesarsko dirko, ki šteje za državno prvenstvo v kategorijah mlajši mladinci, starejši mladinci, U23 in Elite. Hkrati dirka šteje za Pokal Slovenije. Dirka bo potekala med 9. in 17. uro. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2023 ob 18:58 gost

      Res pestro dogajanje samo vreme vam bo malo zagodlo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2023 ob 20:10 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.06.2023 ob 21:54 sobočanec gost

        Res pestro dogajanje samo pumpa za pumpanje biciklino pri Blagovnici oziroma tam prek kak je naša deklica bo malo zagodlo. Baje bo pumpanje biciklinov opravljal župan ročno !?

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2023 ob 15:19 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…...>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.