https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Krvodajalcem se je pridružil tudi minister Bešič Loredan

03.06.2023 ob 11:50  

V Sloveniji letos obeležujemo 70 let prostovoljnega krvodajalstva. Dan slovenskih krvodajalcev praznujemo 4. junija, častitljiv jubilej pa so letos obeležili v soboto, 3. junija, na tradicionalnem, že 31. srečanju krvodajalcev Slovenije v Veržeju.

Na srečanju krvodajalcev v Veržeju so se ob 70-letnici organiziranega krvodajalstva na Slovenskem zbrali krvodajalci iz celotne Slovenije ter krvodajalci iz Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Zaposleni na Rdečem križu Slovenije so, skupaj z nekaterimi zvestimi prostovoljci in s sodelovanjem Centra za transfuzijsko medicino Maribor, za 70 let darovali 70 enot krvi.

Na krvodajalski akciji, ki je pred slavnostnim dogodkom potekala v prostorih Osnovne šole Veržej, se jim je pridružil tudi minister za zdravje, Danijel Bešič Loredan, ki je ravno tako daroval kri. Poleg ministra sta kri darovala tudi državni sekretar Tadej Ostrc in Damir Domjan, vodja Sektorja za zdravila, medicinske pripomočke in lekarniško dejavnost.

Pred nedeljskim dnevom slovenskega krvodajalstva minister Bešič Loredan Slovence, predvsem mlade, poziva k odločitvi za krvodajalstvo in sporoča "krvodajalska kri rešuje življenja". Med epidemijo covida-19 je število novih krvodajalcev namreč upadlo.

Krvodajalske akcije se je udeležil tudi predan prostovoljec Rdečega križa Slovenije in krvodajalec Zdravko Širec iz Kočna ob Ložnici, ki je ob tej priložnosti kri daroval že 170-ič. Razlogi za darovanje krvi so nesebičnost, predvsem pa želja za pomoč sočloveku.

Po krvodajalski akciji je sledil slavnostni dogodek na nogometnem igrišču NK Veržej, kjer so zbrane pozdravili in nagovorili minister Bešič Loredan, predsednica RKS Vesna Mikuž, podpredsednica RKS in predsednica RKS – OZ Ljutomer Silva Duh, v. d. direktorja Zavoda za transfuzijsko medicino Peter Kavčič, župan občine Veržej Drago Legen, državni sekretar na Ministrstvu za zdravje Tadej Ostrc ter prostovoljec RKS in darovalec Zdravko Širec. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2023 ob 14:55 gost

      Ge San pa 40 krat daroval pa me nihče ni povabil. Res kako si malo vreden z svojo dobrodelnostjo.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2023 ob 16:18 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2023 ob 15:39 krv gost

      Od Bešiča ne bi vzel krvij raj crknen .

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2023 ob 17:51 Karel K. gost

      Lepa gesta od Loredana, da je daroval kri za skupno dobro v korist zdravstvene skupnosti. Kot je Golobov največji dosežek v vlogi predsednika vlade, da je spremenil tisto motvozasto neurejeno frizuro, je ta krvodajalska gesta Loredana njegov najvčeji dosežek v vlogi ministra za zdravje. Zdaj se morda s to gesto hoče priljubiti državljanom, da bi ga spoštovali kot uspešnega ministra, kot to dela njegov šef Golob, kateri je rekel, da več ne bo obljubljal ampak delal pa kljub temu še obljublja bonbončke na vse strani, nazadnje upokojencem, pravi, da je ukinil dodatno zavarovanje, dejansko pa ga je naredil za obvezno, živi družinsko na dveh stolih, z ženo in z ljubico. Ni vredno naštevanje tega naprej. Ni koristi od tega!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2023 ob 23:13 gost

      Ponižujoče do sramotno je biti titoistek kot si ti, saj je to druščina lažnivcev, manipulatorjev, kriminalizatorjev do zločincev nad slovenskim narodom. Komunistov uradno ni bilo kot članov komunistične partije katera bi kjerkoli na svetu vzpostavila politični sistem v kateri od držav.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.06.2023 ob 14:32 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.07.2023 ob 17:29 krvnik gost

      da bi mu vsaj vso kri pobrali

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.08.2023 ob 10:31 gost

      golobov odleteli minister......kak se lahko neki doktor tak sramoti??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.