https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V streljanju v Ljubljani dve osebi umrli, storilec je na begu

05.06.2023 ob 15:45  

Danes malo pred 15. uro sta v streljanju na območju ljubljanskih Most dve osebi umrli. Storilec je s kraja dogodka pobegnil. Policija je sporočila, da so pozneje našli mrtvega moškega, za katerega domnevajo, da je bil strelec.

Kot so navedli policisti, sta po doslej znanih podatkih dve osebi na kraju zaradi hudih poškodb s strelnim orožjem umrli. Policisti so kraj, gre za območje okoli znanega bara v Fužinah, zavarovali, območje je obdano s policijskim trakom.

Očividci so za STA povedali, da naj bi žrtvi bili gosta v lokalu, ko je k njima pristopil storilec. Umaknili so se s terase na otroško igrišče lokala, kjer naj bi strelec izvlekel pištolo in ju ustrelil. Po pripovedovanju domačinov, ki so žrtvi poznali, bi lahko med njimi šlo za dolžniški spor. Policija sicer doslej motiva za dejanje še ni razkrila.

Storilec je s kraja zbežal. Policija pa je naknadno sporočila, da so v širši okolici kraja odkrili mrtvega moškega, za katerega po doslej znanih informacijah domnevajo, da bi lahko bil storilec kaznivega dejanja. "Zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin še poteka, zato vam več informacij še ne moremo posredovati," so navedli na Policijski upravi Ljubljana.

Po neuradnih informacijah STA naj bi storilec pobegnil z avtomobilom in naj bi imel po pobegu pri sebi še vedno orožje, pa tudi ročno bombo. Na območju Polja je avto ustavil, iz njega izstopil in si nato sodil sam. Policija za zdaj teh informacij ni potrdila.

Občane policija prosi, da upoštevajo navodila policistov in z zadrževanjem na kraju dogodka ne ovirajo dela intervencijskih služb. Ko bo znanih več informacij, bodo javnost o tem obvestili, so dodali na PU Ljubljana.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2023 ob 16:28 dédnagymama gost

      lahko bi napisali če so sa mekim Ć

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.