https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Leto prostovoljstva se zaključuje, poslanstvo ostaja

 

Letošnje leto, ki se počasi izteka, je tudi Evropsko leto prostovoljstva. K boljši družbi s prostovoljnim delom v Evropski uniji prispeva kar okrog 100 milijonov prostovoljcev, ki svoj čas, delo, znanje in izkušnje namenijo za druge. V mesecu decembru so v Mariboru najzaslužnejši prostovoljci tudi prejeli priznanja na državni ravni.


Leto 2011 je v veliki meri pripomoglo k promociji in širjenju prostovoljstva – prostovoljske organizacije, občine in drugi akterji so organizirali številne dogodke, katerih namen je bil v lokalnih okoljih k prostovoljskim aktivnostim spodbuditi čim več posameznikov. Na našem lokalnem območju se je in se veliko tovrstnih aktivnosti izvaja v medgeneracijski hiši Hiša Sadeži družbe.

Največji dosežek Zakon o prostovoljstvu

Osrednji dogodek leta v Sloveniji je bila Evropska karavana prostovoljstva, ki je v šestih dneh povezala številne dogodke v 19 krajih po Sloveniji, v širši javnosti pa odprla tudi temi korporativnega prostovoljstva in prostovoljstva v javni upravi.

V mesecu februarju so prostovoljci dobili dolgo pričakovani Zakon o prostovoljstvu in se s tem pridružili državam, ki so prostovoljsko delo prepoznale kot pomemben prispevek posameznikov in posameznic ter organizacij k izgradnji družbene blaginje. Zakon je prinesel prostovoljstvu družbeno priznanje, uvaja pa tudi državno nagrado in priznanja za prostovoljstvo kot najvišji državni nagradi za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja. Leto prostovoljstva se sicer zaključuje, prostovoljci pa bodo svoje delo opravljali še naprej.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.