https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Bakovcih 70 let klubskega nogometa, odigrana tekma z veterani Olimpije

Bakovci, 20.06.2023 ob 11:39  

V Športno rekreacijskem centru Bakovci so v soboto, 17. junija, obeležili 70-obletnico klubskega nogometa.

Letos mineva častitljivih 70 let od ustanovitve nogometnega kluba v Bakovcih. Praznovanje okroglega jubileja so v soboto obeležili s celodnevnim dogajanjem. V dopoldanskem času je potekal turnir selekcij U7 in U9 MNZ Murska Sobota.

Tekma z veterani Olimpije

V popoldanskem času je bila na sporedu tekma med bakovskimi veterani in Športnim društvom Veterani NK Olimpija Ljubljana. Pomlajena Olimpija je v Bakovcih slavila z 4:2.

Za Olimpijo sta zaigrala tudi Grega Židan in Đoni Novak.

Proslava

Sledila je proslava, na kateri je bilo govora o uspehih, ki jih je klub ustvarjal na igrišču, ob igrišču in v družbi. »To so zmage, to je infrastruktura, to je zadovoljstvo in veselje igralcev in gledalcev. To je zdrav duh, veselje ob zmagah, zdrav način življenja in slog življenja od otroških in mladinskih ekip, do prehoda v člansko ekipo, ne smemo pa pozabiti tudi na ekipe malega nogometa in veteranskih ekip, ki izhajajo iz članskih ekip,« pove Roman Balažic, predsednik ŠNK Bakovci, v katerem delujejo sekcije U7, U9, U11, U13, U17, U19 in članska ekipa, ki je v minuli sezoni zasedla tretje mesto v MNZ M. Sobota. Skupno v klubu aktivno deluje okrog 70 igralk in igralcev.

Ob okroglem jubileju so podelili zahvalne listine bivšim predsednikom od 60 obletnice do danes. Prejeli so jih Dejan Flegar, Goran Papič, Danijel Mataj, Robert Kaučič in Miran Polanec. Zahvalno listino je prejel tudi dolgoletni vzdrževalec objekta ter za vse ostala opravila, ki jih opravlja, to je Branko Vurcer.

V klubu so se s spominskim obeležjem zahvalili minulim in zdajšnjim članom sveta Krajevne skupnosti Bakovci ter dolgoletni predsednici KS Bakovci Nives Cajnko, ki je klubu vedno stala ob strani in se zavzemala za izboljšanje celotne infrastrukture športnega centra.

Vodstvo kluba se je tako zahvalilo za vso pomoč, ki so je bili deležni v tem mandatu, predvsem za pomoč pri ureditvi dodatnega igrišča za mlajše selekcije ter finančno pomoč pri vzdrževanju in nabavi osnovnih sredstev.

Predsednica KS Bakovci je v nagovoru poudarila, da je ogromno krajanov tako v preteklosti kot v sedanjosti zaslužnih za obstoj kluba. »Imamo dobre infrastrukturne pogoje in s skupnimi močmi peljemo nogometno zgodbo, ki je vedno bila in bo med pomembnejšimi v Bakovcih, naprej. Krajevna skupnost klub podpira, celoten center pa vzdržuje.

Predsednica je klubu podelila plaketo za 70 let delovanja, manjkala pa ni niti praznična torta.

Proslavo so z nastopom popestrile bakovske mažoretke.

Za zabavo je poskrbela skupina Blue Planet.


V Bakovcih so okrogel jubilej že pred dnevi počastili s slavnostno sejo. Utrinke najdete tukaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija