https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaposleni v RIS Dvorcu Rakičan: »Ob podpori direktorja smo uspeli prebroditi mnoge izzive«

21.06.2023 ob 13:50  

V luči preteklih dogodkov, vezanih na Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan, so tamkajšnji zaposleni podali izjavo, iz katere izhaja, da po nedavno izvedeni kriminalistični preiskavi, ki je potekala na sedežu ustanove in domu direktorja dr. Roberta Celca, v javnosti krožijo številne neresnice.


Kot so sporočili iz Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorca Rakičan, je izjavo podpisalo 29 zaposlenih od 50, pri čemer je 5 zaposlenih bolniško odsotnih ali na porodniškem dopustu, nekaj zaposlenih pa je tudi na dopustu.

Zaposleni se iz razumljivih razlogov ne želijo javno izpostavljati, zato so njihova imena zakrita. Identično izjavo z razkritimi imeni je prejela tudi Mestna občina Murska Sobota, kot njihova ustanoviteljica.

Izjavo zaposlenih objavljano v celoti

»Zaposleni v RIS Dvorcu Rakičan smo užaloščeni, da še posebej odkar je bila v javnem zavodu izvedena kriminalistična preiskava, v javnosti kroži veliko neresnic, med drugim tudi, da ”so razmere med zaposlenimi slabe, da obstajajo pritiski, razprtije ipd.«

Te trditve ne držijo, na delovnem mestu je ne glede na vse vzdušje pozitivno, smo motivirani za delo in želimo, da je naše delo uspešno, saj to pomeni, da ”DVOREC RAKIČAN ŽIVI”, se razvija, zaposleni pa ohranjamo delovna mesta.

Menimo, da smo zaposleni ob podpori ambicioznega in zavzetega direktorja, ki ves čas išče nove možnosti in priložnosti na trgu, uspeli prebroditi mnoge izzive (Covid-19, izvedba velikih dogodkov, kot je Ples-noč čarovnic...).

Zato vljudno naprošamo vse, da se z neresničnimi izjavami, medijskimi insinuacijami, dodatno ne izpodkopava ugleda naše institucije, saj se je v zadnjih desetih letih naredilo iz tega dvorca in okolice ogromno.

Želimo si v miru nadaljevati svoje delo, ki ga opravljamo z veseljem in srcem. Enako si želimo tudi za direktorja, saj dvorec brez direktorja težko deluje normalno naprej.

Slednjemu se naj pusti, da v miru opravi vse obveznosti vezane na preiskavo in morebitne postopke na sodišču. Vsak je nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže,« so zapisali zaposleni v RIS Dvorcu Rakičan.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija