https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zaradi neprilagojene hitrosti pristala na boku

13.12.2011 ob 7:08  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, sedem kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, dve nesreči pri delu in pridržali dva voznika osebnih avtomobilov, ki sta vozila pod vplivom alkohola.

Izven naselja Petišovci je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s cestišča in se z vozilom prevrnila na bok. Pri tem se je lahko telesno poškodovala. Nastalo je za 2.000 evrov gmotne škode. V ostalih dveh nesrečah je nastala samo gmotna škoda. 

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, goljufijo, ponarejanje listin, vlom v hišo ter kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog. V Grabonošu je neznani storilec vlomil v starejšo stanovanjsko hišo ter ostale prostore. Ukradel je traktorsko jermenico. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so obravnavali tujca, ki se je izkazal s ponarejeno osebno izkaznico Romunije. Osebna Izkaznica mu je bila zasežena in ugotovljena njegova identiteta. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na tožilstvo. V Murski Soboti je bila ukradena registrska tablica MS ZV-258. 

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.    

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti pogosteje opravljali na območju pomurske avtoceste.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.