https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Pomurju več kot sto prijav povoženja divjadi

02.07.2023 ob 8:00  

Pomurski policisti so v mesecu juniju na telefonsko številko 113 prijeli 104 prijave povoženja divjadi.

Največ povoženj se je zgodilo na območju Policijske postaje Murska Sobota, in sicer med 21. in 23. uro.

Voznikom svetujejo, da so osredotočeni na dogajanje v smeri vožnje, saj bodo le tako lahko pravočasno in pravilno odreagirali v primeru pojava divjadi ob ali na cesti.

Pri AMZS poudarjajo, da trki z divjadjo ne povzročijo samo poškodbe ali pogina živali – veliko poškodovanih živali pozneje pogine –, temveč je trk z divjadjo nevaren tudi za ljudi. "Povozi divjadi, ki bi povzročili smrt udeležencev v prometu so sicer redki, a vsako leto se v takšnih nesrečah kar nekaj ljudi hudo poškoduje.

Seveda pa na cestah niso ogrožene samo velike oziroma večje živali, temveč tudi številne majhne živali."

* Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2023 ob 9:42 gost

      Divjad bodo iztrebili ! Vozi bolj pazljivo , ker narediš škodo sebi , žival pa pokončaš ! Res pa je da je ob tej uri objesnih voznikov veliko zaradi zmanšanja prometa , živali pa več zaradi paše . Vozi strpno in previdno .....!

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.07.2023 ob 22:29 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2023 ob 13:30 gost

      Vsi so oškodovani voznik keri si avto skup zlupa pa srnica kera more na krožnik. Samo Dars je Nej oškodovani keri ima travo dober prometnih znakov. In to pa celi Sloveniji.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.07.2023 ob 14:01 arham gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour……>www.cash.hiring9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.07.2023 ob 18:08 Karel K. gost

      Morda je tudi preveč divjadi, saj se zanjo pospešeno skrbi, da bi se lovci, ti privilegirani državljani lahko zabavali in zagotovo gostijo tujce na loviščih in tako prodajajo to divjad. Potrebno je narediti selekcijo in zmanšati to čredo divjadi, saj dela škodo tudi kmetom, pa jim to ti lovski športniki dosti kaj nočejo povrniti. V sosednjih zahodnih državah lovci poskrbijo, da se divjad zadrži v gozdu, imao odgovornost, saj morajo plačati kmetom in drugim obilne odškodnine za povzročeno škodo.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.07.2023 ob 18:18 gost

      Imam soseda , ki to divjad tak malo na črno prodaja , najbolj Avstrijo 18:8

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.07.2023 ob 22:32 Lendavčan gost

      Manjkajo krivolovci, zato je preveč divjadi.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.07.2023 ob 6:57 VEČERKO gost

      bi, bilo bolje, če bi brežine bile pokošene

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.