https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znani so rezultati spomladanskega roka poklicne mature

05.07.2023 ob 12:10  

Državni izpitni center je danes objavil rezultate spomladanskega roka poklicne mature 2023. Pomurski dijaki in dijakinje so dosegli izjemne rezultate.

Predšolska vzgoja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer 

Na ljutomerski gimnaziji so lahko zelo ponosni na 22. generacijo maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, saj je dosegla izjemen rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku so pristopile vse dijakinje in vsi dijaki programa Predšolska vzgoja na GFML. Vseh 30 dijakinj ter oba 2 dijaka so uspešno opravili poklicno maturo in dosegli 100 % uspeh. Dve maturantki sta dosegli prag 22 (od 23) točk. Postali sta zlati maturantki in bosta prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo. Zlati maturantki z 22 točkami sta Stela Križanič iz občine Ljutomer in Lara Vebarič Žagar iz občine Apače.

Ponosni so tudi na udeleženke izobraževanja odraslih na poklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja, ki so prav tako dosegle odličen rezultat. K maturi v tem roku je pristopilo 12 kandidatk in vse so uspešno opravile poklicno maturo. Rezultat je izjemen tudi zato, ker so ga kandidatke dosegle ob delu in družinskih obveznostih.

Ekonomska šola Murska Sobota

Na Ekonomski šoli Murska Sobota imajo dva programa štiriletnega srednješolskega izobraževanja, in sicer Ekonomski tehnik ter Logistični tehnik. V teh dveh programih je k spomladanskemu roku poklicne mature pristopilo 34 dijakov. Vsi so bili uspešni, kar pomeni, da so dosegli 100-odstotni uspeh. Uspešni so bili tudi vsi trije kandidati izrednega izobraževanja. Dijakinja Tjaša Krajnc je dosegla vseh 23 možnih točk in postala zlata oziroma diamantna maturantka.

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota 

Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je letos poklicno maturo uspešno opravilo v različnih izobraževalnih programih 131 maturantov in maturank. Dobili so tudi 9 zlatih maturantov in kar šest diamantnih, kar pomeni, da imajo vse možne točke. Žal štirje dijaki niso bili uspešni, kar pomeni, da so bili 97-odstotni.

Dvojezična srednja šola Lendava

K poklicni maturi je na Dvojezični srednji šoli Lendava skupno pristopilo 45 dijakov. Uspešnih je bilo 42 dijakov, to je 93,3 %. Dobili so tudi eno zlato maturantko, to je Zoja Kopinya, ki je opravljala maturo v programu Kemijski tehnik in je dosegla 22 točk.

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci 

Poklicno maturo je tukaj opravljalo 16 dijakov, od tega je bilo 15 dijakov uspešnih, eden žal ni bil uspešen. Tako da so postali 93,7 odstotni. 

Rezultate za Biotehniško šolo Rakičan in Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota še čakamo.

 * Naslovna fotografija:Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.07.2023 ob 16:16 gost

      Vsi vse vejo samo za maturo ker se napiflajo. Za dva dni pa nimajo pojma kaj so se učili.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.07.2023 ob 22:43 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.07.2023 ob 16:50 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. … For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐢𝐧.𝐡𝐢𝐫𝐢𝐧𝐠𝟗.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.07.2023 ob 18:45 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.07.2023 ob 19:29 gost gost

      Pa dobro, samo po težavnosti se poklicna matura itak nemre primerjati s splošno.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.