https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Predstava »Nana, mala opica« navdušila otroke

15.07.2023 ob 11:05  

Danes so si otroci na grajskem dvorišču v Murski Soboti, v sklopu Soboškega poletja, ki ga organizira Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, lahko ogledali predstavo »Nana, mala opica« v izvedbi Lutke Velenje.

Nana je majhna svojeglava razposajena opica. Nekoč so jo z njenega otoka ugrabili ljudje, da bi jo naučili trikov in jo razkazovali v cirkusu, zdaj pa se vrača domov, napol človek, kot sama pravi, finih manir in oblečena po človeško.

Njena vrnitev opice razdeli na dva tabora, nekatere jo posnemajo, druge – med njimi tudi njen najboljši prijatelj iz otroštva Kanfu – pa dobro vedo, da v divjini ni pametno pritegovati preveč pozornosti.

Pravljica želi otroke in njihove starše spomniti, kako pomembna je ljubezen do vseh živih bitij. V današnjem hitrem, preveč tehniziranem svetu in do narave brezbrižnem načinu življenja imajo take pravljice še večje poslanstvo kot kadar koli prej.

Predstavo sta uprizorili: Tajda Podvratnik in Noemi Čop. Za scenarij, režijo in glasbo pa je poskrbela Alice Čop.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2023 ob 20:20 gost gost

      Predstave za otroke, bi se mogle začeti pozneje in ne ob deseti uri.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2023 ob 8:27 gost

      Ja, še bolj bi jih, če nekateri neodgovorni in nevzgojeni starši ne bi med predstavo razpravljali zelo naglas, otrokom nosili pijačo, delili čipse in podobno!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.