https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Posledice hude ure v širši okolici Murske Sobote

13.07.2023 ob 9:20  

Proti jutru je pas neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in ponekod tudi točo prešel Slovenijo. Po dosedanjih podatkih centra za obveščanje je najhuje v Pomurju, o zalitih objektih, poškodovanih strehah, veliko podrtih drevesih, tudi na vozila, in izpadih elektrike poročajo iz več delov Slovenije.

Center za obveščanje pri Upravi RS za zaščito in reševanje je do 6. ure zjutraj prejel 362 obvestil o dogodkih, povezanih z neurjem, od tega 111 na območju Murske Sobote. Močan veter je podrl večje število dreves, od teh je nekaj padlo tudi na osebna vozila, objekte, elektrodistribucijske vode, zaradi česar je bilo nekaj prekinitev dobave električne energije. Odkritih je več ostrešij objektov, nekateri objekti pa so poškodovani tudi zaradi toče. Meteorna voda je zalila tudi nekaj objektov. 

Danes sta bila najmočnejša sunka vetra po nižinah izmerjena na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in v Murski Soboti na postaji Rakičan, 103 kilometre na uro, piše ARSO.

Nevihtno vreme pa se obeta tudi danes popoldan, saj je Agencija RS za okolje za celotno državo izdala oranžno vremensko opozorilo.

 Okolica Dvorca Rakičan

Rakičanski park

Soboški park

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija