https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Rdeči križ Slovenije zbira pomoč za v neurju prizadeta gospodinjstva

14.07.2023 ob 15:00  

V četrtkovih neurjih so številna gospodinjstva utrpelo večjo škodo, zato so pri Rdečem križu Slovenije začeli zbirati prispevke za pomoč najbolj prizadetim v neurjih. 

Prvo jutranje neurje je povzročilo veliko škodo na številnih hišah v Prekmurju, na Koroškem, Štajerskem in na Gorenjskem, kjer je odkrivalo in odnašalo strehe, so pri Rdečem Križu navedli v sporočilu za javnost. Najhuje je bilo v krajih Murska Sobota, Rakičan, Turnišče, Velenje in Kamnje. Večerno neurje pa je prizadelo tudi osrednjo in vzhodno Slovenijo, najhuje je bilo na območju Krškega. Na mnogih območjih je toča popolnoma uničila tudi poljščine in sadje.

Rdeči križ Slovenije je v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa Slovenija stopil v stik s pristojnimi na lokalnem nivoju, sodelavci in prostovoljci Rdečega križa pa so obiskali posamezna območja, ki jih je prizadelo neurje. Že včeraj so v dogovoru z območnimi združenji na nekatera območja dostavili razvlažilnike prostorov, so še zapisali.

Kako lahko pomagate?

Vse, ki bi želeli pomagati, obveščajo, da lahko sredstva za pomoč neposredno nakažejo na TRR Rdečega križa Slovenije, pošljejo pa lahko tudi sms sporočilo s ključno besedo UJMA5 ali UJMA10 na številko 1919 in s tem prispevajo 5 oziroma 10 evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha, so navedli pri Rdečem križu Slovenije.

Foto: arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija