https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Včerajšnje neurje odkrivalo strehe in podiralo drevesa. Kaj nas čaka?

18.07.2023 ob 10:00  

Po tem, ko je v preteklem tednu neurje povzročilo obsežno škodo v Pomurju, tudi včeraj le to ni prizaneslo. Močan veter je odkrival strehe in podiral drevesa, na delu so bili številni gasilci. Vročina in nevihte so napovedane tudi za danes. Možna bodo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi. Izdano oranžno opozorilo za vso državo.


Uprava za zaščito in reševanje poroča o več posredovanjih na območju Pomurja po včerajšnjem neurju. V naselju Segovci v občini Apače, so gasilci PGD Apače s folijo prekrili streho na stanovanjskem objektu. Prav tako poročajo o odkritih strehah v Radencih, kjer so na strehah dveh stanovanjskih hiš posredovali gasilci PGD Šratovci in PGD Janžev Vrh.

Močan veter je povzročal nevšečnosti tudi na cestah. Gasilci so odstranjevali podrto drevje in veje na območju Gornje Radgone, Murske Sobote in Puconcev, med naseljema Kuštanovci in Mačkovci.

Kakšno vreme nas čaka?

V večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj Celzija.

Vir: Arso

Danes in jutri bo predvsem popoldne in zvečer povečana verjetnost za močne nevihte povsod po Sloveniji. Možna bodo krajevna neurja s točo, sunki vetra in močnimi nalivi, zato je Agencija RS za okolje (Arso) za vso državo izdala oranžno vremensko opozorilo

Vir: Arso

»Silovit veter, nevihtni piš med 80 - 100 km/h, toča, nalivi /…/ Pričakujemo lahko vnovič razvoj močnih nevihtnih celic, ki se bodo tvorile v večje konvektivne sisteme/pase neviht ter prepotovale večje razdalje. Tudi danes se bodo te nevihte na območju avstrijske koroške le še okrepile in nato potovale v smeri proti severu, severovzhodu države,« opozarjajo vremenoslovci na Neurje. si. 

Tudi za sredo vremenoslovci napovedujejo deloma sončno in na jugu še vroče vreme. Popoldne bodo nevihte od severa zajele večji del Slovenije ter se nadaljevale v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 29 do 34 stopinj Celzija, navaja Arso.

Obeti

V četrtek in petek kaže na spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, vročina bo popustila.

Naslovna fotografija: PGD Janžev Vrh

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2023 ob 14:18 Slabo vreme gost

      24ur.com/novice/slovenija/v-sentilju-sesti-dan-brez-elektrike-ne-morejo-kuhati-tusirajo-se-z-ledeno-vodo.html

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.