https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

20.07.2023 ob 17:50  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo izbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.


Petek, 21. julij

Zaključni dogodek projekta Mostovi - Socialna ekonomija

V okviru operacije Mostovi vas projektni partnerji vabijo na zaključni dogodek, ki se bo začel ob 15. uri v Raziskovalno Izobraževalnem Središču Dvorec Rakičan. Predstavili bodo terapije s konji ter športno-rekreativno jahanje, prav tako pa tudi sonaravni terapevtski vrt, ki je bil urejen na socialni kmetiji Korenika - več kot zgodba. Organizirali bodo tudi okroglo mizo o socialnem podjetništvu, kjer se bodo z gosti pogovarjali o načelih in aktualnih trendih na področju socialne ekonomije ter skupaj iskali potenciale in konkretne možnosti za razvoj in delovanje socialnih podjetij v Pomurju ter vam predstavili nekaj primerov uspešnih zgodb iz lokalnega okolja. Vabljeni, da se jim pridružite na dogodku ter z nakupom lokalnih izdelkov na stojnicah podprete dobre zgodbe iz okolja.

LUXXEE UK PRESENTS : Island Vibes - Ibiza Style High End Techno Experience

Pripravite se na najboljšo elektronsko glasbeno izkušnjo. Luxxee UK vam prinaša dogodek leta, z začetkom ob 17. uri, na ikonični lokaciji v bližini Murske Sobote - Lounge Expano. Z zasedbo osupljivih umetnikov, ki vas bodo popeljali skozi zvočne pokrajine elektronske glasbe, je ta dogodek nekaj, česar ne želite zamuditi.

ODPRTJE POLETNEGA SKLOPA RAZSTAV FOTOGRAD NEGOVA 2023

Tudi Fotograd Negova 2023 je iz pomladnega zakorakal v poletni sklop razstav. Vabijo vas na odprtje treh novih in izjemno zanimivih, ki jih predstavljajo priznani tuji mojstri umetniške fotografije: Tino Soriano: Barvita pot okoli sveta; Hamad Saud Albusaidi: Banjara in Wolfgang Wiesen: Botanika. Odprtje razstav bo ob 18. uri v gradu Negova.

51. Mednarodni folklorni festival Beltinci - Večer tuje folklore

Ob 20. uri bodo v prireditvenem šotoru v parku Beltinci nastopili: Polish Folk Group „Magurzanie" Łodygowice, Poljska in KUD "Jane Sandanski" Negotino, Severna Makedonija.

KOKOSY & SP!CY | Poletni koncert na Grajskem dvorišču

Klub prekmurskih študentov vas vljudno vabi, da se jim ob 20:30 pridružite na Grajskem dvorišču v Murski Soboti in skupaj z njimi zaplešete. Za čustveni vrtiljak, na katerega vas bodo popeljali Kokosy, pa vas bo kot predskupina dobro ogrela mlada zasedba SP!CY. Vstopnine ni.

Soboško poletje 2023: SMOOTH BAND – ALOHA ELVIS!

Na Trgu kulture v Murski Soboti bodo ob 21. uri nastopili v v sklopu Soboškega poletja SMOOTH BAND – ALOHA ELVIS! Zasedba: Luka Venek (bobni), Fia Selič (klavir), Primož Palir (bas), Filip Pfeifer (kitara), Klemen Finkšt (glas) in Nastja Omahna (glas).

Radgonsko poletje: DRILL

Študentsko - mladinski klub Klinka in Mladinski center Gornja Radgona vas vabita ob 20. uri na Trg svobode na Radgonsko poletje. Tokrat bo nastopil DRILL. Drill je izolski raper, ki je lani maja izdal svoj peti solo album z naslovom "Rojeni da blestimo". Za mešalko pa bo za pravo hip hop vzdušje poskrbel nadobudni DJ, producent in MC, Izolan Out-Lot, na odru pa se mu bodo pridružili številni gosti iz albuma. Za hrustljavo poslastico ob glasbi vam bodo pripravili brezplačne čevapčiče. Vstopnine ni. 

Sobota, 22. julij

Čistilna akcija - Turnišče

Ob 8. uri zjutraj se lahko pridružite čistilni akciji v Turnišču. Zbiranje bo pred Občino Turnišče. Zaradi izrednih razmer bi potrebovali traktorske prikolice ter usposobljene lastnike motornih žag. Vabljeni.

Soboško poletje 2023 - program za otroke: KROKI IN PRIJATELJI, LUTKOVNO GLEDALIŠČE KONJ IN LUTKOVNO GLEDALIŠČE FRU-FRU

Na grajskem dvorišču v Murski Soboti bo potekala ob 10. uri otroška predstava KROKI IN PRIJATELJI, v izvedbi Lutkovnega gledališča Konj in Lutkovnega gledališča Fru-Fru. Pripoveduje in animira: Ana Špik Jakin. Režija: Silvan Omerzu. 

Pohod ob reki Muri 

PD Lendava vas vabi z začetkom ob 8:45 na pohod ob reki Muri. Zbirališče bo na Gornji Bistrici pri Tinekovem brodu. Začetek pohoda bo ob 9. uri, zaključek pohoda pa pri Kantini na Gornji Bistrici. Pohod vodi Štefan Kozak. Obvezne so prijave na telefonsko številko pri vodniku pohoda (051-335-022) ali na številko 041-747-343 (Žižek Slavi).

12. Praznik žetve DU & DM KOBILJE 

Vljudno vabljeni na Kobilje, kjer se bo odvil 12. Praznik žetve DU & DM KOBILJE z začetkom ob 13. uri. Najprej bo potekal kratek kulturni program, sledi odhod na njivo in prikaz žetve na stari način nato pa pogostitev in družabni del. Organizator bo poskrbel za prigrizek za člane ekip, ki bodo sodelovale na žetvi. Ekipe, ki bodo sodelovale so morale svojo udeležbo potrditi najkasneje do 18. julija 2023. 

Bistriški dan 2023 z ansamblom Unikat 

GD Gornja Bistrica vas vabi na Bistriški dan 2023, ki bo odvijal na ŠRC Jame Gornja Bistrica. Program: ob 13. uri Srečanje okoliških upokojenskih društev; ob 16. uri sledi Tradicionalni kotelfest. Kotelfest je izvrsten kulinaričen dogodek, kjer se predstavljajo razna društva ali pa tudi samo prijatelji, ki so željni druženja in ob tem kaj dobrega tudi skuhajo. Pridite in poskusite dobrote, ki bodo nastale iz njihovih rok. Od 20. ure naprej pa vas bo zabaval Ansambel Unikat. 

Vaški dan v Gaberju 2023 

Vljudno vabljeni na VAŠKI DAN V GABERJU 2023 – A GYERTYÁNOSI FALUNAP 2023. Dogajanje bo potekalo pri Vaškem domu in nogometnem igrišču v Gaberju. Program: od 12. ure naprej langaš za domov; ob 14.uri začetek 5. FESTIVALA LANGAŠA – zbiranje ekip (prizorišče ob prireditvenem šotoru). Med 14.30 in16.30 sledi tekmovanje za najboljši langaš – priprava in peka langašov. Od 16. ure naprej pa sledi zabava z Duo Savana na prireditvenem šotoru. Ob 17.30 bodo razglasili rezultate (najboljše 3 ekipe v pripravi langaša). Med 17. in 18. uro pa se bodo odvile 5. OBČINSKE VAŠKE IGRE: zbiranje ekip (prireditveni šotor), začetek tekmovanja bo ob 18. uri na nogometnem igrišču. Ob 21. uri sledi razglasitev rezultatov (občinske vaške igre). Za hrano, pijačo in dobro počutje bo poskrbljeno. 

Veselica Dejan Vunjak in Brendijeve barabe 

Pgd Ropoča vas vabi od 18. ure naprej na veselico. Na veselici bodo nastopili Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami in skupina Vrhovi.  

51. MFF Beltinci - Etno večer z oddajo Slovenska zemlja v pesmi in besedi 

Zvečer ob 20. uri, pa bo v Kulturnem domu Beltinci potekal "Etno večer z oddajo Slovenska zemlja v pesmi in besedi". Obiskovalci bodo tako lahko slišali v okvir Etno večera: AFS France Marolt, godčevska zasedba; Noreia; Marko banda in Tamburaši KUD Beltinci z Vladom Poredošem.  

Poletje v Moravskih Toplicah, sobotni večeri, skupina Zlata žila 

V okviru Poletja v Moravskih Toplicah je TIC Moravske Toplice pripravil pestro poletno dogajanje na zelenici v središču Moravskih Toplic. Tokrat bo ob 19:30 nastopila skupina Zlata žila. Večer bo popestril sladoledfest - osvežujoč dogodek poletja za ljubitelje sladoleda in sladkih dobrot, ki združuje ponudnike domačega sladoleda.  

Skrito dvorišče 2023: KATJA ŠULC & BAND 

Za Hranilnico prekmurskih dobrot Murska Sobota - Skrito dvorišče bo ob 21. uri nastopila KATJA ŠULC & BAND. Zasedba: Katja Šulc (glas, ukulele, elektronski pripomočki), Andraž Mazi (jeklena kitara s pedali/pedal steel, banjo, charango, kalimba) in Luka Uršič (sintetizator, piščal, elektronski pripomočki).

GASILSKA VESELICA 120 LET PGD OKOSLAVCI

PGD Okoslavci vas vabi od 20. ure dalje, da z njimi proslavite 120- letnico obstoja in delovanja PGD Okoslavci. Zabavali nas bodo POSKOČNI MUZIKANTI. Veselica bo pod velikim šotorom pri gasilskem domu v Okoslavcih. Vstopnine ni. Za jedačo in pijačo bo tudi poskrbljeno. Imeli bodo tudi bogat srečelov.  

1. Tradicionalni turnir v malem nogometu KŠD Kamenci

Kšd Kamenci organizira od 10. ure naprej 1. Tradicionalni turnir v malem nogometu. Prijavnina znaša 70 evrov. Žrebanje ekip bo potekalo v petek, 21. julija 2023, ob 19. uri. Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno. 

Nedelja, 23. julij 

51. MFF Beltinci - Povorka in Praznik slovenske folklore 

Vljudno vabljen v Belince, kjer bo ob 15.30 potekal veliki finale, zaključek festivala s "Povorka vseh skupin na prireditveni prostor na čelu z domačo Plej bando." Ob 16. uri pa nato sledi Praznik slovenske folklore - srečanje odraslih folklornih skupin v sodelovanju z JSKD zraven domače skupine FS KUD Beltinci nastopile še naslednje skupine: FS KUD Beltinci; FS Sava, Kranj; FS COF, Ljubljana; FS Ajda, KD Jožeta Paplerja Besnica in FS KUD Oton Župančič, Vinica.

Poletni večer s prleško etno folk skupino Bosi 

Občina Razkrižje ob 18. uri, organizira v čudovitem naravnem okolju Lokalne Eko Zdrave Tržnice POLETNI VEČER, na katerem se bodo s svojo izvirno avtorsko glasbo predstavili člani ETNO FOLK SKUPINE BOSI. Prav zaradi izvirnosti in lastnih skladb skupina postaja vedno bolj prepoznavna v lokalnem in tudi širšem prostoru. Lani so Slovenijo zastopali na Ohridskem festivalu. Skupina je unikatna tako po izgledu kot instrumentalni zasedbi. Sestavljajo jo: Zdravko Patty - kitara, orglice; Irena Skotnik - mandolina; Marjan Rozmarič - brač in Robert Žalodec - berda, bas. Z izvirnimi prleškimi anekdotami iz  ljudskega izročila bo program povezovala znana prleška umetnica in kulturna delavka Mira Rebernik Žižek. Poletni večer bodo obogatili tudi ljudski slikarji s svojimi stvaritvami. K izvirni glasbi ob ljudski umetnosti sodi domača avtohtona kulinarika. Članice razkriškega turistično narodopisnega društva bodo pekle razkriške mlince, člani društva pa bodo obiskovalce postregli z vinom, ki ga v občinskem vinogradu pridelajo številni prostovoljci. Vstopnine ni. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

* FOTO: Arhiv Pomurec.com. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2023 ob 21:44 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2023 ob 21:51 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.