https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Neurje terjalo smrtno žrtev, več poškodovanih

19.07.2023 ob 18:40  

Današnje neurje je na območju Bleda terjalo smrtno žrtev. V času neurja se je prelomilo drevo in padlo na dve osebi. V Mozirju v kampu Forest Camping je strela poškodovala dva človeka. Tudi v Zagrebu je neurje zahtevalo najmanj dve življenji, več je ranjenih. 

V času neurja se je na Bledu podrlo drevo in padlo na dve osebi. Ena oseba je pri tem umrla, druga pa je bila poškodovana, pri čemer teža poškodb še ni znana.

Ogled kraja dogodka poteka, zato policija več informacij še ne more podati in jih bo posredovala kasneje. Po neuradnih informacijah spletnega portala 24ur.com pa naj bi bila umrla mlajša ženska, medtem ko naj bi bil moški huje poškodovan.

V kampu Forest Camping v Lokah pri Mozirju je med popoldanskim neurjem strela poškodovala dve osebi, tri osebe pa so v šoku.

V kampu Menina v Rečici ob Savinji je drevo padlo na šotora in avto, poškodovanih naj ne bi bilo.

Hudo neurje v tudi v Zagrebu zahtevalo najmanj dve življenji

Močan nevihtni sistem, ki je prešel Slovenijo, se je okoli 16. ure razbesnel nad Zagrebom. Med 20-minutno nevihto sta umrli najmanj dve osebi, več je ranjenih. Na moška, ki sta umrla, je padlo drevo, pri čemer sta utrpela hude poškodbe glave. Med ranjenci je tudi več takšnih s težjimi poškodbami.

Kaj storiti v času nevihte?

V času nevihte poiščite varno zavetje v zaprtih prostorih, najbolje v notranjosti večje, z vseh strani zaprte zgradbe, opremljene s strelovodom. Zadržujte se proč od zunanjih zidov in oken. Če te možnosti nimamo, je naslednja zelo varna rešitev avtomobil, ki deluje kot faradajeva kletka.

Če ste na prostem in vas ujame nevihta, se izogibajte odprtih površin, vodnih virov, visokih zgradb, dreves, kovinskim konstrukcijam in drugim potencialno nevarnim predmetom, ki bi vas lahko med neurjem poškodovali.

Ozračje se bo do jutra umirilo

Zvečer bodo močnejše nevihte od severozahoda zajele večji del Slovenije ter se nadaljevale v prvi del noči. V drugi polovici noči se bo vreme umirilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Proti jutru se bo začelo jasniti, po nekaterih nižinah bo nastala megla.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2023 ob 0:38 eva gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2023 ob 2:14 Nevrijeme gost

      24sata.hr/covjeka-u-dugavama-ubilo-stablo-prezivio-je-mozdani-udar-bas-se-poceo-oporavljati

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2023 ob 7:49 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Točno se je znalo ka de neurje pa ide človek na sprehod ge ga buje drejva, tragično samo krijf je pa san.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.07.2023 ob 7:59 gost

      Saj pa vidiš , da ta veter pride iz nenada ! 7:49

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.07.2023 ob 8:24 gost

      Res pa je , da so te zasaditve dreves preplitve in na mehkem terenu . Za tako močan veter , ki piha s hitrostjo tudi do 100km na uro ni pričakovati kaj drugega sploh , če je drevo dokaj visoko ! Smola za ta sprehajalca , ki sta bila prav na tem mestu . Bog ji daj večni mir , njemu pa uspešno okrevanje !

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.