https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO in VIDEO: Ob visokem jubileju pripravili gasilsko veselico s Poskočnimi muzikanti

23.07.2023 ob 6:00  

Ob obeležitvi 120. obletnice prostovoljnega gasilskega društva Okoslavci so v soboto, 22. julija, pripravili gasilsko veselico s Poskočnimi muzikanti.

Prostovoljno gasilsko društvo Okoslavci je praznovalo 120. letnico obstoja in delovanja društva. Ob tej priložnosti so pripravili veliko vrtno veselico  s Poskočnimi muzikanti, ki so številne zbrane zabavali do poznih ur.

Prireditev se je odvijala pod velikim šotorom pri gasilskem domu Okoslavci. Poskrbljeno je bilo za jedačo, pijačo in bogat srečelov. 

Začetki PGD Okoslavci segajo v leto 1903, ko je bila ustanovljena prva prostovoljna gasilska četa Okoslavci. Prvi predsednik je bil Rantaša Matija. S sprejetjem gasilskega zakona se je četa preimenovala v Prostovoljno gasilsko društvo Okoslavci.

Leta 1954 so dogradili nov gasilski dom, leta 1973 pa so si mladi gasilci zadali še nalogo, da že obstoječemu gasilskemu domu prizidajo dvorano. Ta še danes služi različnim namenom. Društvo dosega dobre rezultate tudi na gasilskih tekmovanjih, prav tako pa se lahko pohvali, da vsako leto odlično izpeljejo svoje gasilsko tekmovanje, to je »Prehodni pokal Ščavniške doline«.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.