https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi ta konec tedna pestro dogajanje v Pomurju

27.07.2023 ob 17:00  

Pred nami je pester konec tedna z raznolikim dogajanjem v Pomurju. Za vas smo izbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.

Petek, 28. julij

Soboško poletje 2023: ESTUDIANTINA ENSEMBLE, KUBA

Na Trgu kulture v Murski Soboti bodo v sklopu Soboškega poletja ob 21. uri nastopili ESTUDIANTINA ENSEMBLE. Kubanska zasedba spada med peščico tistih, ki še ohranjajo tradicijo "estudiantina" študentskih glasbenih skupin, ki so bile na Kubi v začetku prejšnjega stoletja izjemno priljubljene. Pevec in kitarist Ricardo Aristides Bekema jo je ustanovil, da bi ohranil pristne kubanske sloge, kot so danzon, guaracha, bolero in son. Estudiantina Ensemble s svojo plesno glasbo, neke vrste prednico sodobne salse, že več kot dve desetletji privablja in navdušuje številne obiskovalce.

RADGONSKO POLETJE: FLIRRT + ŽAN VIDEC & LIVE BAND

Mladinski center Gornja Radgona v petek ob 20. uri vabi na Radgonsko poletje 2023, ko bodo gostili skupino Flirrt in mladega glasbenika Žana Videca. Pevec Žan Videc je odličen vokalist in multiinštrumentalist, ki s svojo glasbeno skupino izvaja žanrsko zelo raznoliko glasbo v stilu "pop - soul". Skupina Flirt se je ponovno zbrala leta 2009 pod imenom Flirrt, zaradi nekoliko spremenjene zasedbe. Od stare zasedbe Flirt sta se ji vnovič pridružila vokalist in avtor pesmi Rok Lunaček ter bobnarka Katarina. K rednim članom pa je bil dodan kitarist David Stritar.

Sobota, 29. julij

Soboško poletje 2023 - program za otroke: ZAKLAD POKLJUŠKIH ŠKRATOV

Na Grajskem dvorišču v Murski Soboti bo v sklopu Soboškega poletja ob 10. uri na sporedu zabavna glasbena pravljica Zaklad pokljuških škratov. Nastopata: Žiga X Gombač in Albert Camlek.

Pomurski poletni festival 2023

V organizaciji Društva ŠTRK se v soboto v Veliki Polani začenja Pomurski poletni festival.

  • 14.00 Fsi klačimo s Pücki in srečanje starodobnikov,
  • 19.00 PIK PAK,
  • WEEKEND BAND - Skupina deluje na področju komercialno-zabavne glasbe. Trenutno šteje 5 članov. Njihov širok repertoar je zelo raznovrsten in primeren za vsako priložnost. Obsega slovenske narodne in zabavne skladbe, tuje zimzelene uspešnice, hrvaške dalmatinske in zabavne pesmi ter seveda ex-yugo (rock) sceno.
  • Lidija Bačić - hrvaška pop izvajalka, ki je zaslovela z nastopom v drugi sezoni Hrvaškega idola. Nekaj let kasneje je izdala svoj prvi album, v več kot 10 letih uspeha na glasbeni sceni pa je sodelovala z glasbeniki in skupinami kot so Mladen Grdović, Luka Basi, Grupa Vigor in ostalimi,
  • Drugi oder Pomurskega poletnega festivala bo zdaj že tradicionalno obarvan v ritmih elektronske glasbe. Za elektonske ritme bosta poskrbela ČRT DJ in DJ Xenia.

Zvočne barve: HAMLET EXPRESS

Zavod Ton in Panovci 9 predstavljata koncertni cikel »Zvočne barve« v Panovcih. V soboto ob 19. uri se bo odvil prvi koncert, nastopila bo glasbena skupina Hamlet Express, ki jo je pred 21. leti ustanovil pesnik, skladatelj in kitarist Andraž Polič. V njihovi glasbi se v "chanson fuziji" izvirno preigravajo avtorska besedila od ulične do visoke poezije. Izvajajo novodobni šanson, ki nagovarja tako s tišino puščavske zamaknjenosti kot z mestnim hrupom betonske džungle. Skupina je letos je v Panovcih 9 posnela svoj šesti album, Fantom svobode, ki ga bo tudi predstavila na koncertu. Zasedba: Andraž Polič-Polo: pesmi, glas in strune, Blaž Celarec-Cubano: tolkala, ritmi in kuhna, Gregor Cvetko-De Flor: bas, flora in favna, Miha Petric- La Luz: kitare, mesečina in elektrotehnika.

Koncert gospel glasbe: Sincere Praise

V evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski soboti bo ob 19. uri potekal koncert gospel glasbe, nastopil bo gospel zbor Sincere Praise iz Londona.

Poletje v Moravskih Toplicah, sobotni večeri: Skupina The Cock Tails

V okviru Poletja v Moravskih Toplicah je TIC Moravske Toplice pripravil pestro poletno dogajanje na zelenici v središču Moravskih Toplic. Tokrat bo ob 19:30 nastopila skupina The Cock Tails. Skupino tvorijo štirje mladi fantje, ki jih združujejo ljubezen do funk, blues in rock glasbe. Njihovi začetki segajo v leto 2012, skozi leta so izboljšali nastope, kar potrjujejo dobre kritike številnih zadovoljnih poslušalcev.

Vinska fontana Kapela: Jazz večer

Vinska fontana Kapela ob 20. uri vabi na glasbeno razvajanje vokalistke Natalije Tumpej in kitarista Staneta Hebarja. Popeljala vas bosta v svet jazz standardov in slovenske popevke.

Skrito dvorišče 2023: 3:RMA

V sklopu Skritega dvorišča bo za Hranilnico prekmurskih dobrot ob 21.uri nastopila zasedba 3:RMA. 3:RMA je kantavtorski projekt kitaristke Urške Supej in pevke Maše But. Projekt, ki gradi most med glasbo in poezijo, katerih avtorici sta Urška in Maša, plava v džezovskih, pop in folk vodah ter se dotika tematik, kot so feminizem, brezizhodna razmerja, vera ipd. Glasbenici iščeta inspiracijo pri kantavtorjih, kot so Bob Dylan, Laura Marling in Leonard Cohen, pesnikih, kot so Edna Saint Vincent Millay, Emily Dickinson, Reiner Maria Rilke, ter zapisih, kot je The Second Sex avtorice Simone de Beauvoir.

NOČNO GASILSKO TEKMOVANJE s skupino VRHOVI

PGD Križevci vabijo na Pokalno gasilsko tekmovanje pomurske regije 2023, ki bo potekalo v Športnem centru Križevci od 20. ure. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno, za zabavo bo poskrbela glasbena skupina Vrhovi. 

Nedelja, 30 julij

Pomurski poletni festival 2023

Tudi v nedeljo bo v Veliki Polani pestro dogajanje.

  • 17.00 100 let PGD Velika Polana, turistična tržnica
  • MISTERI - 5 članska zasedba, ki jo sestavljajo Borut, Sašo, Alen, Denis in Grega. Letos so praznovali 3. obletnico obstoja, vsak član pa je na glasbenem področju aktiven že več kot 10 let.
  • Vili Resnik & band. Vili Resnik prihaja na Pomurski poletni festival v izpopolnjeni glasbeni preobleki. Njegovi začetki segajo v peti razred osnovne šole, ko je od takrat sodeloval v glasbenih skupinah Herbie, Yunk, Pop design, od leta 1996 pa je nadaljeval s solistično kariero. V letošnjem letu obeležuje 33 zmag, v 33 letih profesionalnega ustvarjanja na področju glasbe, v sklopu katerih je v sodelovanju s Pop design in samostojno prejel nagrade kot so zlata plošča, zlata nota, zlata kaseta, naj slovenski pevec, udeležil pa se tekmovanja za pesem Evrovizije. 

Občina Ljutomer praznuje: Dan športa

V sklopu 67. praznika Občine Ljutomer se bodo odvili številni dogodki.

  • 8.00 »Tour de Lotmerk«, rekreativno kolesarjenje, zbirno mesto na Letnem kopališču Ljutomer- PRESTAVLJENO na nedeljo 13. avgusta 2023.
  • 15.00 Kasaške dirke in dan odprtih vrat v Muzeju ljutomerskega kasača, Hipodrom Ljutomer,
  • 15:30 prikaz reševanja iz vode na Letnem kopališču Ljutomer- PRESTAVLJENO na nedeljo 13. avgusta 2023. 
  • 16:00 Lotmerk na vodi, športno rekreacijske igre na Letnem kopališču Ljutomer- PRESTAVLJENO na nedeljo 13. avgusta 2023.
  • 17:30 Najhitrejša v sulkiju, dirka pod pokroviteljstvom županje Občine Ljutomer, Hipodrom Ljutomer.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2023 ob 19:03 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.07.2023 ob 23:09 Prlek gost

      Vsi v lotmerk, da te vidlj kak se vladarica nastavla,na nobeni prireditvi nede falila,...drgaci pa jo briga kura za vse. Smeskamo se to je njen način. Zunaj uj,notri pa fuj od greznice

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.07.2023 ob 0:00 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.07.2023 ob 0:02 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.07.2023 ob 7:25 Gost gost

      Sočustvujem s Polančani, za cel cel teden nespečnosti!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.