https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboška občina prodaja ti nepremičnini

28.07.2023 ob 6:00  

Mestna občina Murska Sobota prodaja nepremičnini v Černelavcih. Ponudniki morajo ponudbo poslati do 11. avgusta, najnižja ponudbena vrednost za nepremičnini pa je 14 tisoč evrov.

Mestna občina Murska Sobota je objavila namero o prodaji nepremičnine s parcelno številko 1086/3 in 1087, v katastrski občini 111 Černelavci, po metodi neposredne pogodbe. 

Predmet prodaje sta naslednji nepremičnini

Katastrska občina Št. parcele Velikost Dejanska raba
111 Černelavci 1086/3 559 m2 pozidano stavbno zemljišče
111 Černelavci 1087 540 m2 nepozidano stavbno zemljišče

Nepremičnini sta v solasti Republike Slovenije v deležu do 11/25, v solasti Mestne občine Murska Sobota v deležu do 3/50 in fizične osebe do 1/2. Predmet prodaje sta deleža RS in Mestne občine Murska Sobota. Nepremičnini sta po namenski rabi stavbno zemljišče. Dostop do njiju je urejen preko javne ceste. Sta tudi delno komunalno opremljeni (vodovod, elektrika). 

Na nepremičnini s parcelno številko 1086/3 v k. o. 111 Černelavci stojita dva objekta. Stanovanjski objekt na naslovu Zadružna ulica 22, Černelavci, ki je bil zgrajen leta 1949 meri 63,90 m2. Dvoetažni objekt je zapuščen in ni primeren za bivanje. Pred leti se je del tega objekta, ki je bil povezan z gospodarskim poslopjem tudi porušil. Drugi pomožni kmetijski objekt, ki je bil zgrajen leta 1938 pa meri 121,80 m2. Tudi ta objekt je nevzdrževan in primeren za rušenje.

Solastnik ima predkupno pravico. 

Ponudbena cena za nepremičnini v deležu do 1/2 mora biti najmanj 14 tisoč evrov. Najugodnejši ponudnik plača na ponujeno ceno še davek na promet nepremičnin, stroške notarske overitve ter stroške vpisa v zemljiško knjigo. Podrobnosti najdete tukaj. Ponudbo je potrebno oddati najkasneje do 11. avgusta 2023 do 15. ure na naslov organizatorja. 

Foto: arhiv Pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.