https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

SVETUJEMO: Tudi pri prazničnih izdatkih se da privarčevati

15.12.2011 ob 8:14  

Decembrski čas oz. veseli december, kot ga mnogi radi poimenujejo, zna biti tudi eno izmed najbolj stresnih obdobij leta. Ljudje v tem času namreč zapravijo veliko denarja za darila, slavja, potovanja … denarja pa ni na pretek.


V mesecu decembru je treba biti še posebej pazljiv glede porabe denarja. Nekateri strokovnjaki svetujejo, da družine redno beležijo svoje izdatke, še posebej pa jim to priporočajo v prazničnem času.

Tudi poceni darilo je lahko lepo

Obstaja veliko ukrepov, kako prihraniti pri izdatkih za darila pa tudi drugih izdatkih. Eden izmed načinov je, da darilo izdelamo sami – mogoče ne bo tako lepo kot tisto v trgovini, a bo zagotovo iz srca.

Za nakup lepega darila ne potrebujete kupov denarja - presenečenje je lahko za nekoga že skromen cvet.

Dobro je pred nakupi tudi natančno premisliti, kaj sploh želimo kupiti. Ko namreč pridemo v trgovski center in ne vemo kaj in v kolikšni vrednosti bi kupili, nas mnogokrat zavedejo mikavne »akcije«, porabimo pa veliko več, kot bi sicer. Pomembno se je zavedati tudi dejstva, da ni vedno izdelek priznane blagovne znamke tudi najbolj kakovosten.

Kreditna kartica ali gotovina?

Nakupovanje s kreditnimi karticami prav tako ni vedno najbolj pametno. "Ponavadi ne dvigujem gotovine, ampak plačujem s kreditno kartico. Ne postavljam si nobenih omejitev, a na koncu meseca, ko dobim izpisek iz banke, me začne boleti glava," je povedala mlada Pomurka, ki ni osamljen primer. Verjetno se v njenih besedah najde še kar nekaj ljudi ...

Preprečite glavobol po praznikih s premišljenimi nakupi.

Foto: SXC.hu

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.