https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Srečko Đurov razrešen z mesta direktorja mestne uprave

03.08.2023 ob 18:00  

Mariborski župan Saša Arsenovič je razrešil direktorja mestne uprave Srečka Đurova, ki je bil za petletni mandat imenovan 28. marca. Kot je ob tem pojasnil župan, se razhajata v pogledih na ključne prioritete mesta in delovanja mestne uprave. Do izvedbe razpisa za novega direktorja ga bo začasno nasledila Mateja Cekić, vodja urada za finance.


Kot so za STA potrdili na mariborski občini, je bila Đurovu danes vročena razrešitev. Mandat bo zaključil konec avgusta, do takrat pa bo koristil letni dopust in nadure. Do izvedbe razpisa za novega direktorja ga bo začasno nasledila vodja urada za finance Mateja Cekić, ki je v preteklosti že bila vršilka dolžnosti, v času njene odsotnosti pa Lidija Krebl, vodja sekretariata za splošne zadeve.

Župan Saša Arsenovič je ob tem povedal, "da se po dveh letih odličnega skupnega dela, v katerih so bili doseženi izjemni rezultati, žal razhajajo glede bodočih prioritet pri delovanju mestne uprave". Đurovu bo pripadla odpravnina v višini štirih mesečnih plač.

Po informacijah Večera različni pogledi na delovanje mestne uprave niso edini razlog za razrešitev direktorja, na kar naj bi kazalo, da Đurov od septembra ne bo ostal zaposlen na občini, zanj pa menda ni bilo mesta niti v sistemu podjetij Javnega holdinga Maribor.

Do preloma naj bi po neuradnih informacijah prišlo predvsem po tem, ko sta javna uslužbenca podala prijavo nedopustnega ravnanja vodje županovega kabineta Jelke Vrečko in podžupana Sama Petra Medveda zoper določene javne uslužbence. Ker naj bi Đurov skladno s prijavo suma hujših kršitev, ki naj bi imele tudi znake mobinga, začel z zbiranjem informacij, naj bi pri vodstvu občine padel v nemilost.

Razrešeni direktor razlogov za razrešitev ni želel komentirati. "Verjamem, da sem z vsemi svojimi odločitvami, usmeritvami in nasveti vedno ravnal v interesu mestne občine, zaposlenih ter občank in občanov," je povedal. Na občini pa zanikajo, da bi bile prijave kakorkoli povezane z njegovo razrešitvijo, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2023 ob 19:53 gost

      V Soboti dobi spet delo

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2023 ob 21:59 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.08.2023 ob 21:16 gost

      Samo še to govno je potrebno na občini in smo kompletni.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.08.2023 ob 21:23 Gost gost

      Sploh ne poznate osebno človeka, pa imate tako grozne in nizkotne objave. Nesramnost ne pozna meja.

      17 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.08.2023 ob 13:08 resnica boli gost

      Ko sta okolje Mestne občine Murska Sobota zapustila najprej Đurov in nato še Jevšek, lekarniška Luzerna, je marsikaj šlo na bolje. Ne rabimo ne enega ne drugega. Zgovorna, a z dejanji nesposobna.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2023 ob 19:43 goričanec gost

        Ne nista bila lekarniška Luzerna, lekarniško firmo Galex kot ustanovitelj in lastnik je pod sedanjim lekarniškim Luzerjem zavožena in s tem je bistveno zmanjšan kapital Pomurskih lekar, le tega ni nihče upal povedati na glas !

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.08.2023 ob 22:15 za goričanca gost

        Verjetno je zgoraj j hotel kdo zapisati luzer. Pomurske lekarne niso d.d. in nimajo kapitala, saj so javni zavod. Fant še vedno tavaš v zablodi zato so pa te ven hitili.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.08.2023 ob 13:23 Gost4673 gost

      Pravnik za keroga je pravo španska vas

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.08.2023 ob 14:37 0123 gost

      Markeči vi si razrešite svojega direktorja Balažica. Malo se pitajte o njegovih poslih z nepremičninami z Jasminkon. Pa te se lejko ukvarjate z Đurovin pa Soboto. Jasno? Imate puno korupcije duma..

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.