https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Poplave na območju občine Lendava

06.08.2023 ob 20:00  

Poplave so prizadele tudi lendavsko občino, kjer so se včeraj, zaradi nevarnosti visoke vode vklopile sirene za splošno nevarnost. 

Na območju občine Lendave voda največ preglavic povzroča naseljem ob reki Muri. Na fotografijah je razvidno, kakšno je bilo danes pozno popoldan stanje na območju Benice, Petišovcev in Gornjega ter Dolnjega Lakoša. 

Vodostaji rek po Sloveniji počasi upadajo. Pretok Mure se je začel počasi zmanjševati, v spodnjem toku pa ima ustaljen pretok in se do ponedeljka zjutraj ne bo zmanjševal.

Ob 20. uri je imela reka Mura v Gornji Radgoni pretok 1352 kubičnih metrov na sekundo, vodostaj pa je znašal 468 cm, navaja Arso. 

Most čez reko Muro v Petišovcih.

Pretok Mure v Murskem Središču je bil ob 19. uri 1358,64 kubičnih metrov na sekundo, vodostaj pa je bil 537 cm, navaja Državni hidrometeorološki zavod Hrvaške.

Naselje Benica

Za višanje in ojačanje nasipov preventivno polagajo vreče vzdolž Mure. Vreče sicer polagajo na relaciji od Gornje Radgone prek Vučje vasi ter Zgornjega in Spodnjega Krapja do Mote, na drugem bregu reke pa v Ižakovcih, Melincih, Donji Bistrici, Hotizi, Kotu in Benici.

Petišovci

Gornji in Dolnji Lakoš 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2023 ob 22:36 gost

      Še kar dobro smo jo odnesli na Pomurskem koncu od osatalih poplavljenih območij !

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2023 ob 22:56 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.08.2023 ob 22:40 gost

      Le kaj nas je tako močno varovalo pred poplavami v Pomurju ? Upamo ,da je ta naravna katastrofa mimo !

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.08.2023 ob 23:06 vs gost

      Upajmo , da se je nebo nad Slovenijo umirilo . Srečni smo lahko , da ni še več smrtnih žrtev na stanje , ki ga lahko samo nemo opazujemo .

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.08.2023 ob 3:31 Nevihte napredujeju gost

        zurnal24.si/slovenija/pozor-mocnejsa-nevihta-nad-slovenijo-tako-se-pomikata

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.08.2023 ob 6:57 gost

      Gost ob 3:31 saj je pa bilo vse mirno , kaj nisi mogel spati ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.08.2023 ob 7:24 J gost

      Kaj kdo pozna podjetje Pomgrad ? Sprašujem namreč za to , ker v naši ulici Gornji Radgoni polagajo cevi za vodovod ! Ob 7 uri naj bi stroji začeli delovati , vendar je cigaretna pavza in pogovor teh strojnikov saj do 7:30 . Na njihov potek dela mislim , da bo to delo cc. 400 m trajalo po mojem mišljenju saj 1 mesec . Pri samem poteku dela , ki ga vidim z izkopom , polženjem cevi , zasutjem moralo trajati cc. 14 dni . Mi lahko poda kdo kaj več o tem podjetju ! Lp

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.08.2023 ob 7:24 gost

      Vse čestitke gasilcem, gasilkam in vsem ostalim prostovoljcem, ki so pomagali in še pomagajo pri poplavah! Upajmo, da se bo vreme stabiliziralo in da bodo lahko zabrneli stroji, ter očistili vse, kar je voda za seboj pustila.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.08.2023 ob 7:51 V. gost

      Vodotoke prepustiti občinam in jim zagotoviti dodatna sredstva .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.08.2023 ob 11:37 grobar gost

      ^Kriva je vlada in tisti pospani poslanci ,ki ne vedo včasi o čem je kdo kaj razpravljal .Za kaj niso Pomurju odobrili sredstev za obnovo nasipov ? Sanacija posledice povodnji bo več koštalo kot pa če bi obnovili nasipe .Banda je banda .Glavno ka se ogromno pejnez porazdeli oziroma podari so ne vladne organizacije . 8 marec zdaj pomaga komu z ovo strahoto na čelu ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.