https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kramperšek: Gimnazija Murska Sobota rabi prevetritev, da bi se presekala lagodnost zaposlenih

Murska Sobota, 16.12.2011 ob 15:58  

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se bo v ponedeljek iz boja za ravnatelja murskosoboške gimnazije umaknil Ivan Kramperšek, nekdanji ravnatelj Osnovne šole Bogojina. V pismu, ki ga je posredoval na Mestno občino Murska Sobota, je zapisal, da glede na rezultate podpore meni, da je nesmiselno nadaljevati s kandidaturo, zato se bo umaknil.


Prejšnji teden se je pet kandidatov za ravnatelja na gimnaziji Murska Sobota predstavilo staršem, dijakom in zaposlenim. Zaposleni so največjo podporo namenili profesorju matematike Romanu Činču, na drugem mestu pa je bil mag. Matej Forjan, trenutno zaposlen na šolskem centru Novo mesto. Staršem se je zdel boljši kandidat Forjan pred Činčem, medtem ko so dijaki dali največjo podporo slavistki Sonji Žilavec Nemec, na drugem mestu pa je znova Forjan.

Glede na sestavo sveta zavoda, v katerem je pet predstavnikov zaposlenih, trije predstavniki staršev, dva predstavnika dijakov, dva predstavnika ustanoviteljev in en predstavnik lokalne skupnosti, se zdi, da ima Činč več možnosti, da postane nov ravnatelj, kot pa Forjan. To je spoznal tudi nekdanji ravnatelj Osnovne šole Bogojina Ivan Kamperšek, saj kljub njegovim referencam, znanju in izkušnjam, njegova predstavitev ni prepričala nikogar. "A glede na situacijo, ki sem jo sam zaznal na predstavitvah, je po mojem mnenju potrebno, da pride na to mesto nekdo zunanji. To so predvsem izrazili na skupnosti dijakov in na svetu staršev, še najmanj so zainteresirani za zunanjega v kolektivu, kar je razumljivo," je zapisal v pismu Kramperšek.

Kramperšek še pravi, da bi za dobro šole, njen nadaljnji razvoj in predvsem ugled, bilo potrebno to popolnoma prevetriti in presekati s to lagodnostjo, ki ustreza samo zaposlenim, najkrajšo pa  odnesejo dijaki. "Sam še danes ne razumem, da veliko najboljših učencev, ki končajo osnovno šolo na našem področju, nadaljuje z gimnazijo v Ljutomeru, kljub logistiki, stroškom … Pa se nihče nikoli ni vprašal, zakaj tako. Iz Osnovne šole Bogojina je v zadnjih letih odšlo na gimnazijo Ljutomer cca. Štirideset odstotkov učencev in to taki, ki so imeli najboljši uspeh, hkrati pa po več osvojenih zlatih priznanj iz različnih predmetnih področij, celo učenka z osvojenimi petimi zlatimi v 9. razredu," dodaja Kramperšek.

Nekdanji ravnatelj Osnovne šole Bogojina se je zaradi tega obrnil na lokalno skupnost, ki ima tri glasove v svetu in jih pozval, naj naredijo vse, da bo prišel zunanji na mesto ravnatelja. "Kolega, ki kandidira, je mlad, poln idej in motivov in nenazadnje je »vaš« človek," je namignil Kramperšek in dodal, da je ravnateljsko mesto v Bogojini izgubil zato, ker je napravil red, predvsem to, da učitelji opravijo tisto delo, za kar so plačani, kar pa enim pač ne ustreza.

Dodajmo, da bodo dokončno odločitev, kdo bo postal nov ravantelj, sprejeli na seji Sveta zavoda Gimnazije Murska Sobota, predvidoma 22. decembra.

 

Preberite tudi:

 



Prepričal je starše, bo Matej Forjan novi ravnatelj Gimnazije Murska Sobota?

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. xerox
      16.12.2011 ob 17:13 xerox

      Težko se je nej strinjati s Kramperšakom. Po drujgoj strani pa se po moje velki del učitelof zaveda ka so generacije čiduže menše, dijakov je čiduže menje in de se trbelo za dijake "boriti". Cilau za tiste najbaukše šteri šauli davlejo dobro imej. Mijslin ka ta teva dva dijaka v svejti zavoda odločilniva. Pa vupan ka de glasovanje tajno, če nej do velki pritiske predvsem na oba dijaka.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. agrotron
      17.12.2011 ob 16:45 agrotron

      Eden od najboljših ravnateljev je prav g. Kramperšek. V Bogojini je naredi red, da ne govorimo o izgledu šole,izredno spoštovan med občani Občine M.Toplice, kandidat za župana( večina občanov žaluje, da ni prav on Župan) edina njegova napak je bila, da se ni spesal z SDS.Ker je v občini v tem momentu SDS-ova vlada" a le ta mandat" so ga odžagali.Ivan, pa srečno do naslednjih volitev, že zdaj si v prednosti.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. rokec77
      17.12.2011 ob 18:03 rokec77

      Agroton ne hvali g.Kramperšeka za OŠ Bogojino, vse ka je tan napravo je bilo tou ka je bil trepet za zaposlene, ne guči v tri dni, isto pa neven ge si pobro ka je neven kak čislani občan v Ob. M. Toplice? ne mlati na pamet! Da nebo pomote nimam nič proti g.Kramperšeku ampak realnost je drugačna od pisanja agrotona, nažalost!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. xerox
      18.12.2011 ob 15:28 xerox

      Nej je telko pomembno što pa ka je Kramperšek. Enin se vijdi enin pač nej. Za mene ma "jajca", ka je ugotauvo ka nema šans pa se je umakno s tej tekme. Kakšno naslednjo de mogauče daubo. Še bole je pa važno ka je poudaro ka je narobe na toj šaule in je tudi enoga svojoga sokandidata paudpro. Človek ma karakter, pa lejko što pravi ka kole.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. agrotron
      18.12.2011 ob 19:33 agrotron

      rokec77 vse kar ti praviš nažalost,ti moram odgovoriti z veselje:Ta isti Ivan je lansko leto prejel Občinsko priznanj za izredno delo, katero je prispeval k razvoju in videzu O.Š. Bogojina. Po prihodu SDS-vlade so ga junija z prevarami odstavili a glej vraga, septembra ob Občinskem prazniku, tej isti šoli dodelijo priznanje, kod najbolj urejena šola. Čigavo delo je potem to? Čigava realnost je prava?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. ikramp
      19.12.2011 ob 5:59 ikramp

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.