https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V lendavski občini preklicujejo uvedene ukrepe, odstranili bodo protipoplavne vreče

09.08.2023 ob 8:30  

V lendavski občini preklicujejo uvedene in odrejene ukrepe. Na Dan solidarnosti bodo odstranjevali protipoplavne vreče iz nasipov.


Štab Civilne zaščite Lendava, ki ga vodi župan Janez Magyar, se je danes zjutraj na podlagi ogleda stanja na terenu odločil, da se sprožijo aktivnosti za potrebe priprave odstranitve zaščitnih vreč iz nasipov. Končno odločitev bodo sprejeli na podlagi hidroloških in vremenskih napovedi za prihodnje dni. Predvideni datum odstranitve vreč je Dan solidarnosti, 14. avgust, določen kot dela prost dan.

Prav tako preklicujejo vse uvedene in odrejene ukrepe in ohranjajo konstanten monitoring na območju največje nevarnosti voda za ljudi in njihovo premoženje.

Zaradi lažjega in hitrejšega sušenja je župan podjetju VGP Pomgrad odredil košnjo nasipa Benica, so sporočili iz Občine Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2023 ob 0:38 gost

      Fejst ste čedni,prihaja jesen in jesenko deževje,Vi samo odstranjujte,samo nato je delajte panike in ne skačite v zrak..Vreče se razgradijo,in naj ostanejo tam kjer so..So že tam z namenom

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.