https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina bo pomagala vsem prizadetim, na premierja Goloba naslovili pismo za pospešeno izgradnjo nasipov

12.08.2023 ob 6:00  

Iz Občine Ljutomer so za Pomure.com pojasnili, kakšna je v občini situacija po nedavnih poplavah, ki tudi na njihovem območju niso prizanesle. Občina je in bo pomagala vsem prizadetim, sočasno pa je poslala pismo predsedniku Vlade RS in vzpostavlja stik z vsemi, da se pospeši izgradnja nasipov.


V poplavah najbolj prizadete vasi Zgornje in Spodnje Krapje, Mota in Cven, pred poplavami obvarovana vas Pristava

V občini Ljutomer so bile v poplavah prizadete vasi Zgornje in Spodnje Krapje, Mota in Cven, s pravočasnim posredovanjem gasilcev, članov civilne zaščite in občanov – prostovoljcev pa je bila pred poplavami obvarovana vas Pristava. V omenjenih prizadetih vasem še poteka čiščenje in odpravljanje škode.

Trenutno se stanje na terenu umirja, težave pa še vedno povzroča podtalnica, ki zaliva kleti in garaže. Pri odpravljanju posledic pomaga več kot 150 gasilcev iz društev Gasilske zveze Ljutomer, na pomoč so priskočili gasilci iz društev Gasilske zveze Ormož, pripadniki Civilne zaščite iz Maribora, Ptuja in Murske Sobote, številna podjetja in posamezniki z gradbeno in kmetijsko mehanizacijo, člani Prleškega študentskega kluba in občani ter prebivalci iz omenjenih vasi.

Občina bo pomagala prizadetim v poplavah

Županja Olga Karba je, kot odgovorna za civilno zaščito, skupaj s poveljnikom CZ Brankom Novakom, podžupanoma ter sodelavcema Alešem Vaupotičem in Mihom Šoštaričem, ves čas sodelovala na kriznih sestankih in pri sprejemanju ustreznih načrtov ukrepanja, da se v prvi vrsti zavaruje ljudi. Ves čas so bili omenjeni na terenu.

Tudi po najhujšem, kar smo doživeli v preteklih dneh, se spremlja stanje in po potrebi ukrepa in odpravlja škoda. Ves čas je bila Občina Ljutomer v kontaktih s prizadetimi, tudi sedaj, ko se išče ljudi dobrega srca, sponzorje in donatorje, ki bodo pomagali pri premoščanju škode, ki je nastala družinam na premoženju, predvsem hišah in gospodarskih poslopjih.

Občina Ljutomer je prav tako ves čas zagotavljala prehrano in vodo za tiste, ki so in še odpravljajo posledice poplav. Pri tem pomagajo tudi številna podjetja in posamezniki, ki so donirali hrano in vodo. Preko Civilne zaščite Občine Ljutomer se je koordinira tudi nabava vsega potrebnega za obvarovanje imetja pred vodo (vreče, pesek…).

Sočasno je Občina poslala pismo predsedniku Vlade RS in vzpostavlja stik z vsemi, da se pospeši izgradnja nasipov.

Foto: FB Olga Karba, naslovna fotografija PGD Ljutomer 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.08.2023 ob 6:53 gost

      Taubi sedaj se pa izkaži , da si boš pridobil točke od prlekov !!!!!!!!!

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2023 ob 12:56 Lali gost

        Glej ga zlomka RIS Rakičan se spet ne dovoli komentirati tu mora biti prekleto nekaj narobe

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2023 ob 22:55 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2023 ob 23:01 Podjetja ne smeju gost

        delovati bez - dovoljen - nezakonito zaposlenimi - vpisano dejavnost - davek ddv - pridobljen posel na razpisu - posli pridobljeni preko znancev in vez so nezakoniti in kaznovani po kzrs

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.08.2023 ob 7:29 gost

      Samo res tam kjer je golob je vse posrano , kako to , pa še močno zaudarja . Jemorda kdo pogruntal zakaj je temu tako .....!??

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2023 ob 11:05 gost gost

        Če se se pa tij pa tebe podobni v tvoji sekti tak fest posrale prejšnja leta pa še zdaj smrdi

        3 10 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.08.2023 ob 7:37 gost

      Pa ni mi jasno zakaj ima cela Slovenija 14.8 prosti dan ! Saj pa v nekaterih krajev sploh ni bilo poplav ! Največja kozlarija od Goloba ! Sicer pa kaj v letu in štirih mesecih sploh pametnega naredil ! Nič , da bi bilo vredno diskusije !

      20 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.08.2023 ob 8:38 gost

      Občine večina jih je takih kere pomagajo samo tistim keri so bliski z občinskim šerifom. Kajti državni revizor za občine opozarja da se po občinah dela vse preveč po domače. Zato pa 200 občin ukinuti denar pa v državno blagajno.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.08.2023 ob 8:41 gost

      Zato da bodo lahko šli pomagat tistim kjer je poplavno območje.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.08.2023 ob 11:46 Proti corupciji gost

      necenzurirano.si/clanek/mnenja/korupcija-ubija-dobesedno-kolumna-poplave

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.08.2023 ob 16:34 Flora in favna gost

      Poseganje u naravo z nedovoljenimi nasipi ne bi koristilo

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.08.2023 ob 23:15 Proti tujim copitalistom gost

      24ur.com/novice/slovenija/obnova-poplavljenih-krajev-v-roke-bostjana-sefica-in-marjana-pipenbaherja

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.