https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na Petanjcih so se začeli 27. Dnevi poezije in vina

22.08.2023 ob 14:00  

S pesniškim branjem udeležencev češko-slovenske prevajalske delavnice in odprtjem razstave udeležencev mednarodne likovne kolonije Vino-Art ob glasbeni spremljavi zasedbe Falajček včeraj v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih začenjajo 27. Dneve poezije in vina. Na festivalu z osrednjim dogajanjem na Ptuju, ki ga organizira založba Beletrina, se bo do konca tega tedna predstavilo skupno 18 pesnic in pesnikov iz desetih držav, ki se bodo družili tudi z izbranimi vinarji. 

Včeraj se je v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih začel že 27. mednarodni festival Dnevi poezije in vina, ki bo do sobote, 26. avgusta, potekal na Ptuju in v številnih drugih krajih po Sloveniji ter čez mejo. V šestih festivalskih dneh se bo pod taktirko Kristine Kočan, programske vodje festivala, zvrstilo 60 raznovrstnih dogodkov za vse starostne skupine in okuse. Na festivalu se bo predstavilo 18 pesnic in pesnikov iz 10 držav. Osrednji gosti festivala pa so švicarska pesnica Ilma Rakusa, litovski pesnik Eugenijus Ališanka in avtor Odprtega pisma Evropi, svetovno priznan angleški pesnik David Harsent. 

Dnevi poezije in vina so največji mednarodni pesniški festival, ki združuje najboljše pesnike in umetnike z vsega sveta ter ponudbo najboljših slovenskih vin. Ob velikih večernih pesniških branjih in koncertih, prijetnih zasebnih branjih, okroglih mizah, otroškem programu, festival na Ptuju in številnih drugih krajih, čaka pestro dogajanje. Vsako leto pa prinaša številne novosti in drobna presenečenja iz sveta glasbene, gledališke, filmske, fotografske in druge umetnosti. 

Prvi festivalski dan se je začel na Petanjcih z odprtjem razstave likovne kolonije Vino-Art in se nadaljeval s pesniškim branjem udeležencev češko-slovenske prevajalske delavnice. V sklopu letošnje prevajalske delavnice je v ospredju sodobna češka poezija, v goste pa so prišli Barbara Jurša Potocco, Ondřej Lipár, Barbara Korun in Primož Čučnik. Pogovor je moderirala Diana Pungeršič, ki je hkrati tudi mentorica češko-slovenske prevajalske delavnice. 

Na razstavi del, ki so nastala na lanski že 18. mednarodni likovni koloniji Vino-Art v Dobrovniških goricah, so na ogled do oktobra dela Igorja Banfija, Nikolaja Beera, Zdravka Dolinška, Bogdana Čobala, Matjaža Duha, Endreja Gönterja, Rada Jeriča, Ferenca Kiralyja, Darka Slavca, Željka Mucka, Viktorja Šesta in Klavdija Tutte. 

Literarno-pesniški dogodek je obogatil nastop glasbene zasedbe Falajček. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2023 ob 17:07 gost

      Vidim sami partizani, zaj se že skoz vino in poezijo prodavlejo.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2023 ob 19:59 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐄𝐚𝐫𝐧𝐂𝐚𝐬𝐡𝟕.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2023 ob 17:40 Preddd gost

      Edino pod vplivom vina, lahko očitno delaš poezijo. Prešeren style

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2023 ob 18:27 gost

      ebenspanger pa samo ešče v ovsenom mlijni nej bil, drugače je vseposejdi zraven

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.08.2023 ob 21:39 eva gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐎𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞𝐂𝐚𝐬𝐡𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.