https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uspešna izvedba delavnic »FKÜPER za boljše okolje« in zaključek operacije FKÜPER za boljše okolje

10.06.2023 ob 13:00  

Projektni partner RIS Dvorec Rakičan je v okviru operacije »FKÜPER za boljše okolje« uspešno izvedel delavnice za osnovnošolske otroke iz območja LAS Prlekija na temo energetskega opismenjevanja.

RIS Dvorec Rakičan je delavnice izvajal od novembra 2022 do junija 2023. Izvedba delavnic »FKÜPER za boljše okolje« je potekala na petih osnovnih šolah območja LAS Prlekija. Otroci so skozi delavnice pridobili znanje o obnovljivih virih energije in o varovanju okolja. Prav tako je projektni partner RIS Dvorec Rakičan skozi delavnice otroke spodbujal, da tudi sami svoje starše in ostale domače ozavestijo o pomenu varovanja okolja in uporabe obnovljivih virov energije ter o pomenu varčevanja z energijo. Otroci so si na delavnicah izdelali tudi mlin na veter s pomočjo katerega so dvignili breme – tako so spoznali moč vetrne energije.

V okviru operacije se je izvedla tudi investicija v ograjevali sistem na toplotno črpalko v stavbi Občine Križevci, tako se je vpeljal sistem ogrevanja z obnovljivimi viri ter dosegel cilj spodbujanja rabe obnovljivih virov. LEA Pomurje in M-Energetika pa sta pripravili idejne zasnove za zamenjavo ogrevalnih sistemov za javne stavbe v občinah na območju LAS Prlekija.

Glavni cilj operacije FKÜPER, varovanje okolja in trajnostno upravljanje z naravnimi viri, je bil v celoti dosežen. Aktivnosti, ki so bile naravnane tako, da so prebivalce na območju Prlekije spodbujale k skrbi za boljše okolje in k uporabi obnovljivih virov energije izvedene. Operacija je tako dosegla svoj namen in se zaključuje s koncem avgusta.

Operacija je sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarstvo razvoj in tehnologijo (MGRT) v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.