https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Oli na trgu Vulkanije upihnil 10 svečk

Vulkanija, 02.09.2023 ob 12:33  

Doživljajski park Vulkanija na Goričkem danes praznuje 10 let delovanja. Na trgu Vulkanije so obiskovalci s krtkom Olijem skupaj upihnili 10 svečk na torti.

Doživljajski park Vulkanija pri Gradu na Goričkem, ki obiskovalce popelje v čas, ko je na današnjem območju Slovenije deloval edini ognjenik, danes praznuje 10. obletnico delovanja. V tem času so našteli že več kot 255 tisoč obiskovalcev.

Pred desetimi leti, 31. avgusta 2013, je doživljajski park prvič odprl vrata za obiskovalce. Z navdušenjem in velikim pričakovanjem so obiskovalci lahko prvič slišali, videli in doživeli vulkansko vsebino, predvsem o goričkem vulkanu. Ni naključje, da Vulkanija stoji prav tu na Goričkem, namreč prav tu se nahaja krater nekdanjega vulkana, ki je tukaj bruhal pred tremi milijoni let. To je bilo najmlajše vulkansko delovanje na območju Slovenije. Da je bil tukaj vulkan, pričajo vulkanske kamnine, ki jih lahko najdemo v bližnjih kamnolomih. 

"V desetih letih je bilo vloženega veliko truda, srčnosti, volje in dela, da smo našo Vulkanijo v teh letih dodatno obogatili z novo opremo in novimi doživetji. Vse s ciljem, da naše obiskovalce čim bolj navdušimo z enkratno vulkansko zgodbo. V tem času smo z uspešno promocijo postavili Vulkanijo in našo občino na turistični zemljevid," je med drugim povedala direktorica ZUKD Grad Danijela Krpič. 

Zahvalne plakete za odlično sodelovanje pri razvoju turizma in vulkanske zgodbe je zavod podelil Občini Grad, županji Cvetki Ficko, nekdanjemu županu Danijelu Kalamaru, snovalcu doživljenjskega parka in nekdanji direktorici JZ Krajinskega parka Goričko Stanislavi Dešnik. 

Na trgu Vulkanije vas danes čaka zabava s torto velikanko, vožnja z Oli vlakom, delavnice, sladka ponudba in čarovniška predstava. Za še večjo zabavo pa bodo pozno popoldan poskrbeli Nika Zorjan in BQL & Budale. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...  

    Fotogalerija