https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Slovesna predaja eksekvature novi generalni konzulki RS v Monoštru

17.09.2023 ob 8:05  

Na Ministrstvu za zunanje zadeve in trgovino Madžarske je potekala slovesna predaja eksekvature novi generalni konzulki Republike Slovenije v Monoštru Dubravki Šekoranja.

Eksekvaturo je predala državna podsekretarka, generalna direktorica za razvoj evropskih odnosov na Ministrstvu za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Krisztina Varju, ki je v nagovoru poudarila pomen prijateljskih in dobrososedskih odnosov ter vsestranskega sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko. Izpostavila je pomen delovanja Generalnega konzulata Republike Slovenije v Monoštru in pozornosti, ki se namenja položaju slovenske narodnosti v Porabju in madžarske narodnosti v Pomurju.

Generalna konzulka Šekoranja se je zahvalila za eksekvaturo in izpostavila pomen slovenske in madžarske narodnosti, ki prispevata k povezanosti med sosednjima državama. Zavzela se je za nadaljnjo krepitev dobrososedskih odnosov in sodelovanja, tudi na območju delovanja Generalnega konzulata Republike Slovenije v Monoštru, ki obsega dve obmejni madžarski županiji - Železno županijo in županijo Zala. Med prioritetami svojega delovanja je izpostavila podporo slovenski narodni skupnosti v Porabju in nadaljnje poglabljanje čezmejnega sodelovanja, sporočajo z Generalnega konzulata Republike Slovenije v Monoštru.

* Foto: Generalni konzulat Republike Slovenije v Monoštru

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2023 ob 9:39 POMUREC COM ZAPRITE PORTAL , KER ZADNJE ČASE BLOKIRATE VSE PO VRSTI . STE PA TA PORTAL SPREMENILI 30 LET NAZAJ gost

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2023 ob 9:43 gost

      Tako je gost ob 9:39 ! Svoboda govora je na dnu v 21. stoletju .... diktatorski režim !

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.09.2023 ob 9:47 gost

      Hlapčevski narod , če ne delaš tako , si pa tepeni .... ja , ja , to se je zgodilo z Slovenijo , z novo vlado .....

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.09.2023 ob 10:04 gost

      Mušter si naj pomurec . com vzame po NOVA 24 TV , ki piše resnico in kaže resnico !!!!!!!!!!! To je portal, ne pa ta portal za otroke tam od 5 leta naprej !!!!!!!!!

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.09.2023 ob 10:06 gost

      Gost ob 10:4 napisal si čisto resnico

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.09.2023 ob 12:24 gost

      Dolgočasni portal ! Ah za otročičke , res kot je že napisal predhodnik

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.09.2023 ob 20:17 prekmurec gost

      Če pa šinfaš graščaka Celeca, poglej si nora 24 kako so pošteni kot Pavliha ! Zanima me kako bodo zadevo RIS in Celec pometli pod preprogo, seveda če se bom tega dočakal ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.09.2023 ob 5:18 gost gost

      NIMAJO DRUGE ŽENSKE TUJKO POSTAVIJO ZNA MAĐARSKI ALI SE MOTIM

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.