https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Dejan Süč je zasedel poslanski stolček

20.09.2023 ob 17:10  

Po odstopu Dejana Zavca in Martina Marzidovška s poslanske funkcije je Državna volilna komisija (DVK) na včerajšnji dopisni seji ugotovila, da imata Dejan Süč in Jurij Lep pravico do opravljanja funkcije nadomestnih poslancev. Oba sta mandat sprejela, DZ pa je danes tudi potrdil njun mandat.

Poslanca Svobode Zavec in Marzidovšek sta minuli teden sporočila, da odstopata s poslanske funkcije. Kot sta pojasnila, Zavec odhaja iz zdravstvenih razlogov, Marzidovšek pa zaradi novega kariernega izziva. Oba sta v izjavi za javnost zanikala, da odstopata, ker se ne bi našla v funkciji poslanca.

DVK je na podlagi izida volitev v državni zbor, ki so bile 24. aprila lani, ugotovil, da bi bil v primeru, če v 7. volilni enoti z liste kandidatov Gibanja Svoboda ne bi bil izvoljen Marzidovšek, izvoljen Jurij Lep. V 8. volilni enoti pa bi bil z liste kandidatov Gibanja Svoboda, če ne bi bil izvoljen Dejan Zavec, izvoljen Dejan Süč, so sporočili iz DVK.

Tako Lep kot Süč sta DVK sporočila, da sprejemata mandat. Ob tem je Süč na družabnem omrežju Facebook sporočil, da se njegova stališča, zaradi katerih se je podal na pot politike pred leti, se niso bistveno spremenila, saj verjame, da lahko s svojim znanjem in iskreno željo pripomore, da bi se v vseh pogledih kakovost življenja sokrajanov, soobčanov ter nenazadnje vseh sodržavljanov spremenila na boljše. »V resnično čast mi bo, da vas bom lahko zastopal kot poslanec Državnega zbora.« 

Obenem se je ob tej priložnosti zahvalil Ireni Šinko z ministrstva za kmetijstvo, kjer je opravljal funkcijo vodje kabineta. »V največjo čast in zadovoljstvo mi je bilo sodelovati z ministrico Ireno Šinko, za katero lahko iskreno povem le, da takšne profesionalke v svojem življenju še nisem imel priložnost pobliže spoznati. Prepričan sem, da smo lahko Prekmurci hvaležni, da nas v Ljubljani zastopa ministrica, kot je gospa Šinko,« je zapisal.

Državni zbor je o potrditvi mandatov nadomestnih poslancev odločal na današnji redni seji, kjer je vseh 70 prisotnih poslancev in poslank glasovalo za.  

Süč je v DZ nasledil Zavca. 33-letni diplomirani profesor geografije in zgodovine je bil sicer tudi sam aktiven v lokalni politiki, deloval je kot občinski svetnik v občini Lendava, na lokalnih volitvah pa se je potegoval tudi za županski stolček, a so volivci mandat na čelu občine takrat podelili kandidatu SDS in NSi Janezu Magyaru.

Süč v DZ prihaja z mesta vodje kabineta ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irene Šinko. Pred tem je v občini Lendava deloval predvsem na področju kulture, bil je namreč koordinator kulturnega programa v Knjižnici - Kulturnem centru Lendava in organizator kulturnih dogodkov na Zvezi kulturnih društev Lendava, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec, naslovna posnetek zaslona.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2023 ob 17:25 palinka123 gost

      zaj ta si s ferencon f parlamenti v gotovini pejneze talala. Ka pa pejnezi z minte?

      13 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2023 ob 22:16 EvelynHilton gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2023 ob 19:29 gost

      Zavec 2 nič kaj načiši

      16 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2023 ob 20:01 Ni res gost

      Super je, čestitke svobodi. Kar smo volili, to smo dobili, palica pa še pride.

      15 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.09.2023 ob 20:39 gost

      KOGA TI NAZIVAŠ PRIJATELJI ? IZDAJALEC. Lahko boš oziroma moral boš glasovati PROTI PREKMURCOM tako kot glasuje SARA ŽIBRAT iz Ljutomera. Kako vas ni sram ? pa koga zastopate vi v parlamentu jebenti. Sara Žibrat je namreč glasovala PROTI razširitvi nasipov na Muri ali lahko to razumete, jaz ne. Mandat ji hitro mine potem pa med brezposelne. Vsaka čast Zavcu ki je človek na mestu in je zapustil bando pokvarjeno.

      35 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.09.2023 ob 10:00 gost

        Problematika vzdrževanja vodotokov v Pomurju je velika, regija iz skupnega kolača dobi zgolj 8,5 odstotka sredstev. 🤮

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.09.2023 ob 22:03 gost

      Če pol parlamenta Prekmurci zasedejo, ne bo nič drugače, saj jih ostali vodijo kot male peseke. Kako bo pernati rekel, tako bodo dvigovali roke. Njim ni za drugo kot to, da so predobro plačani za nedelo.

      18 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.09.2023 ob 4:09 lepec gost

        Edina, ki je za svoj kraj iz Prekmurja nekaj naredila je bila gospa Anju Mariška. NAJ POČIVA V MIRU!!!!

        21 9 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.09.2023 ob 3:31 Karel K. gost

      Golob se kiti z tisti Michelinovo zvezdo on Rošove ali pa obratno, kot je razvidno iz tistega posnetega videa. S tem dokazuje, kakšen populist je, največji v državi, saju je to njegova edina sposobnost. S tem postavlja tudi ta morebitni uspeh Rošove pod vprašaj, saj lahko človek domneva, da so ti njeni uspehi na mednarodni ravni dogovorjeni in podkrepljeni s slovensko politično elito. Tudi na tej mednarodni sceni so možne podmene in nameščanje. Žalostno je, da si slovenski narod dovoli, da mu predsedujejo takšni predsednik in tako pogubna politična elita. Točno tako, v Ljubljano pridejo iz prekmurja samo grebatorji in lepljivci, kimavci, ne pa neki pokončni ljudje kateri bi bili mož beseda in odločni. Tako je že ves čas od leta 1945 od Čačinoviča, Vratuše, Kučana, Gerenčerja, zdaj Horvata Jožeka. Vsi so samo skrbeli za sebe in svoj krog ljudi, da so dobili kakšne drobtinice nagrade, zato so morali biti in so tiho. So prodane duše, kot je to bil tisti poslanec Pucko, ko se je prodal LDS in Drnovšku. Vse to so Puvki, Puckova banda.

      20 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.09.2023 ob 4:07 lepec gost

      Vsedel se je je in to je vrhunec njegove kariere. Zdaj se bo še usral in to bo vse. Vsaj ne bo ga več toliko sral po lokalni sceni.

      23 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.09.2023 ob 8:24 gost

      Ja on je bil samo prijazen pa odgovarjal ljudi kda je glas nucal zdaj pa ga srečaš pa te niti ne pogledne le kaj šele ka bi te odzdravil če ga človek pozdravi. Marš z takimi ljudmi ka jin slava v glavo stopi. Sram me je ka je občan moje občine

      19 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.09.2023 ob 5:20 Deratizer podgan gost

        Ena in edina Anju Mariška ostalo pa vse paraziti, gnige, zajedalaci, lopovi in še marsikaj.....

        8 6 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.09.2023 ob 9:54 gost

      🤔 Ne vem kako bo kaj s tistim svetovanjem za Pomursko madžarsko samoupravo, ki jo pridno kasira in ne izvaja. 4K na mesec za nedelo. 👀

      15 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.09.2023 ob 2:25 Pohorčan gost

      Tote je en navaden seronja, pizdun, posranec ne pa poslanec.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.