https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Skupina Panvita začela z žetvijo koruze, svoj pečat pustile tudi vremenske razmere

26.09.2023 ob 14:00  

V Skupini Panvita, največji verigi podjetij v slovenski živilsko-predelovalni industriji, so v mesecu septembru pričeli z žetvijo koruze. Letino ocenjujejo kot solidno, skupno naj bi pridelali okoli 13 tisoč ton pridelka.


Skupina Panvita je največji pridelovalec koruze pri nas. Skupno pridelujejo koruzo na nekaj več kot 1 200 hektarjih, namenijo pa jo tako predelavi v živalsko krmo, kot slovenskim mlinom za nadaljnjo predelavo. Ob tem so tudi eden največjih odkupovalcev koruze – od lokalnih kmetov je namreč odkupijo okoli 15 tisoč ton pridelka letno.

»Pogoji pridelave koruze so bili v letošnjem letu zelo pestri. Od obilice dežja, viharja, do suše, poplav in tudi večkratne toče na različnih lokacijah,« izpostavlja Branko Virag, direktor družbe Panvita Kmetijstvo. Ocene kažejo, da bo pridelek koruze od 8 do 15 ton po haktarju, še dodaja.

Vir: Skupina Panvita 

Kot vodilni slovenski proizvajalec varne in kakovostne hrane se pri Panviti zavzemajo za zviševanje stopnje samooskrbe na vseh ravneh delovanja, prav zato tudi zagotavljajo, da bo vsa koruza – pridelana na njihovih njivah kot odkupljena – ostala v Sloveniji.

»Žetev koruze bo potekala vse do konca meseca oktobra. Ob tem pozivam vse pridelovalce koruze, da naj čimprej pričnejo z žetvijo saj se že opažajo prvi znaki razvoja različnih bolezni zaradi preobilnih padavin,« poudarja Virag.

Panvita še naprej ostaja zavezana k zagotavljanju samooskrbe in ohranja svoj vodilni položaj v živilsko-predelovalni industriji v Sloveniji. S tem slovenskim potrošnikom omogoča nakup in uživanje kakovostno pridelanih, svežih izdelkov, s čim krajšo potjo iz polic do domačih krožnikov, sporočajo iz Panvite.

* Foto: arhiv Pomurec in Skupina Panvita

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2023 ob 15:07 prekmurec gost

      Skupina Panvita začela z žetvijo koruze, že spet žanjejo in le žanjejo !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.09.2023 ob 15:56 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.09.2023 ob 15:57 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.09.2023 ob 12:16 Slo gost

        Zapravljajo hrano koruzo silirajo v bioplinarne.Prioritete hrane,govori se eno dela sw drugo

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2023 ob 18:05 gost

      Začelo se je šeftanje z kmetijski mi pridelki. Kmetaki si manejo roke kako bodo prodajali kar so pridelali v tujino za čim več denarja. Nič pa niso pridelali sa slovenske police. Samo za tujino se prideluje na slovenski zemli za kero pa plačujejo davkoplačevalci z subvencija mi z škodo za sušo za točo za zmrzal in to vse plačujejo slovenski narod kri nič od tega kmetovanja nič nima.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.09.2023 ob 21:45 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.09.2023 ob 20:47 Praskač gost

        Joj da te bolijo te kmečke subvencije. Nej ka bi se razpočo tij KROTA NAGAČENA. Subvencije za energijsko varčna okna, subvencije za energijsko varčno fasado, subvencije za sončno elektrarno, subvencije za el. avto, subvencije za vrtec, subvencije za šolsko prehrano, subvencije za podjetja pri nakupu strojev itd. itd. itd. itd. itd. Ka ti nej jasno. Pa s keroga planeta so te pripelali ka si tak jebeno blesavi. Prokleti socijalaš smrdljivi zamazani.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.