https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni obeležili 30. obletnico enotnega trga Evropske unije

04.10.2023 ob 11:50  

Informacijska točka Europe Direct Pomurje; Občina Gornja Radgona; PORA, razvojna agencija Gornja Radgona ter Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona so pripravili dogodek namenjen praznovanju 30. obletnice enotnega trga EU.

Dogodek se je pričel z odprtjem razstave, ki prikazuje informacije in grafike o evropskem notranjem trgu, ki je bil vzpostavljen 1. januarja 1993 in ki je v Evropski uniji vzpostavil prost pretok blaga, kapitala, ljudi in storitev.

Razstavo sta otvorili Vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Jerneja Jug Jerše, ter Županja Občine Gornja Radgona, Urška Mauko Tuš, ki sta poudarili pomen notranjega trga tako za Evropo kot za Slovenijo, Pomurje ter Občino Gornja Radgona. Z glasbenima točkama sta otvoritev popestrili tudi Mila in Mara, učenki Osnovne šole Gornja Radgona.

V drugem delu dopoldneva je bila na sporedu okrogla miza na temo čezmejnega sodelovanja, v kateri so sodelovali Vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, dr. Jerneja Jug Jerše, direktor Razvojne agencije PORA Gornja Radgona, dr. Milan Svetec, ter Poveljnik Civilne zaščite Gornja Radgona, Marko Šajnovič.

Osrednji gostje so govorili o vlogi Evropske unije pri spodbujanju in financiranju čezmejnih projektov med Slovenijo in sosednjimi državami ter pri krepitvi regionalne stabilnosti; o tem kako lahko Evropska komisija pomaga pri reševanju konkretnih težav in potreb v Sloveniji in okoliških državah; o glavnih ovirah ter izzivih za čezmejno sodelovanje; o prihodnosti čezmejnega sodelovanja v pomurski regiji ter o tem, kako slovenska civilna zaščita sodeluje s sosednjimi regijami in državami pri načrtovanju in usklajevanju ukrepov v primeru kriznih situacij ter s katerimi izzivi se srečujejo pri izvajanju čezmejnih operacij v primeru naravnih nesreč ali drugih izrednih dogodkov.

V sklopu razprave so osrednji gostje govorili tudi o tem, kako spodbuditi državljane, da se vključijo v čezmejne projekte in aktivnosti, ter o tem, kako lahko posamezniki in lokalne skupnosti prispevajo k čezmejnemu sodelovanju.

Razstavo o enotnem trgu si lahko do konca leta ogledate na obrežju reke Mure na lesenem paviljonu v Gornji Radgoni, so sporočili iz Občine Gornja Radgona.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

* Foto: arhiv organizatorja

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2023 ob 12:44 mele gost

      Ali denar se vedno najde za nepotrebnosti

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 16:26 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2023 ob 15:06 105 gost

      Kdaj bo odstranjena deponija pri maximusu sredi blokovskega naselja kjer cel na dan čohlejo premetavlejo zemljo šoder in odpadni asfalt in delajo neznosni hrup za stanovalce.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2023 ob 17:47 gost

      Tale dve sta za seme pobirat--ejakulacija !!dobri sta

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 21:29 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.