https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja, zaseg vozila in dve nesreči pri delu

03.10.2023 ob 6:45  

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali eno prometno nesrečo, štiri kazniva dejanja, eno kršitev javnega reda in miru, eno poškodbo vozila na parkirišču, dve povoženji divjadi, dve kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja, zaseg vozila in dve nesreči pri delu.

Prometna nesreča se je zgodila izven naselja Kapca, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v vozilo pred seboj in tako povzročil verižno trčenje štirih vozil. K sreči je nastala zgolj materialna škoda.

Voznik mora voziti na zadostni varnostni razdalji, tako da lahko vsak trenutek pravočasno zmanjša hitrost ali vozilo ustavi in s tem prepreči morebitne posledice.

Na področju kriminalitete smo obravnavali poškodovanje tuje stvari v Lendavi, goljufijo v Cezanjevcih, grožnjo v Ljutomeru in vlom v hišo v Turnišču.

Ne pozabite, da lahko s preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine že sami precej zmanjšate možnosti za kazniva dejanja kot so vlomi v stanovanja in hiše. Nekaj koristnih nasvetov in priporočil lahko najdete tudi na spletni strani policije.

Javni red in mir je bil kršen na javnem kraju. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

Policisti so v Bodislavcih vozniku zasegli vozilo, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Prva nesreča pri delu, kjer je betonska soha padla na občana, se je končala zgolj s telesno poškodbo. Druga pa žal tragično. V Kuzmi se je občan s kmetijskim traktorjem med vožnjo po robu gozda prevrnil. Pri tem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju dogodka umrl.

Traktor, ki se uporablja za opravljanje kmetijskih ali gozdarskih del, mora imeti varnostno kabino ali lok in druge brezhibne predpisane dele. Če so na traktorju vgrajeni varnostni pasovi, morajo biti voznik in morebitni potniki pripeti. Pri vožnji in delu s traktorjem je potrebno upoštevati tudi predpise s področja varstva pri delu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes na območju policijske postaje Murska Sobota in Ljutomer.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2023 ob 9:41 Dr. gost

      Vlada pripravlja strategijo masovnega uvoza nezakonitih migrantov - Saj smo uvozili pol Juge . In kaj smo dočakali ? Njihovim otrokom plačujemo otroški dodatek , ta star pa pri nas na SOCIALI , doma pa " skrbi " za najmanj po šest otrok in razmišlja o povečanju !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.10.2023 ob 9:43 gost

      Slovence pa pušča na beraški palici ,,,,, prokleto sranje

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.10.2023 ob 10:13 Jokk brate gost

      Petkova nujna seja Odbora za notranje zadeve. Poslanka Svobode Tereza Novak je zelo zaskrbljena zaradi pomanjkanja delovne sile v Sloveniji in bodo pod NUJNO pripravili sklepe za hitrejšo pripravo strategije uvoza migrantov in za povečanje azilnih kapacitet. Se je Svobodi malo zrolalo. In vladi nasploh, kajti predstavniki poslanskih skupin so že tako podpisali dokument za povečanje azilnih kapacitet ?!?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.