https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Prekmurka potrdila odhod z ministrskega mesta

04.10.2023 ob 6:05  

Premier Robert Golob je včeraj ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireni Šinko povedal, da se razhajata. Premier ji razlogov za zamenjavo ni predstavil.

"S predsednikom vlade sva imela pogovor, na katerem je rekel, da se razhajava. To sem sprejela kot normalno dejstvo," je za STA povedala Šinko. "Sama tega ni razumela kot pritisk naj odstopi, pač pa da jo bo državnemu zboru predlagal, naj jo razrešijo," poroča Delo.

O razlogih se nista pogovarjala, je dodala. Po neuradnih informacijah pa naj bi ministrici v koaliciji očitali neučinkovito delo uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

To je posredno potrdil tudi vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic. "Če imamo Slovenke in Slovenci težave z varno hrano, če grozdje prej pojemo, preden izvemo, da je bilo v hrani nekaj, kar tja ne sodi, se nam zdi prav, da to naslovimo, da sistem nadgradimo, izboljšamo," je dejal.

Z ministrskega položaja pa se bo po neuradnih informacijah moral posloviti tudi minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan. Pri njemu naj bi bila težava predvsem v prepočasnih postopkih pri izvedbi sanacijskih ukrepov po nedavnih ujmah.

Sajovic je na vprašanje glede zamenjav v strankarski ministrski ekipi - iz kvote Gibanja Svoboda sta tako Šinkova kot Brežan - dejal, da se v poslanski skupini ne opredeljujejo toliko do posameznih imen kot do vsebin. Ob tem je dejal, da so po njegovih besedah v državi že desetletja izzivi na področju urejanja voda, ki jih je treba ustrezno nasloviti.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2023 ob 6:17 gost gost

      So krive visoke petke? - z nizkimi petkami, bi lahko dlje časa plesala.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2023 ob 6:17 gost

      Vlada g. Janeza Janše je bila demokratična, spoštljiva do državljanov in napredno sodobno usmerjena. Sedanja vlada je roparska in protislovenska.

      35 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 6:52 gost gost

        ma bila je k...c, ne bojte tak zaslepljeni z njim, nej je vse zlato ka van on pa Tomašič povejta . Man dva kolega ka sta skoro bole v SDS-i kak JJ sam, in če de janez pravo ka je pločevinka Uniona zelene barve, ta njeva to potrdila.

        16 23 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2023 ob 6:52 Karel K. gost

      Seveda je bila nesposobna ministrica, saj je Golob pobral vse kar so mu ponudili lokalni prišepetovalci. Minister za kmetijstvo se mora razumeti v stroko, ne pa samo blebetati in mu je glavna vrlina le to, da je vdan uradnik več desetletij, kot je to bila Šinkova.Po poplavah po Prekmurju se je šetala po Omarjevi njivi v Rankovcih, namesto, da bi si šla ogledat zadeve in škodo tja, kjer je nastala, h kmetom, ki ne spadajo v kvoto privilegiranih. Ko so bile poplave, je videla veliko vode v Muri in je takon naznanila, da bi lahko Mura služila za namakanje celega prekmurja, voda pa je zdaj že odtekla in je ni več toliko, zato tudi ta njena teza ne zdrži. Prodajala se je oporečna hrana in posebej sadje, ona pa nič kar nekaj tednov. Pa še bi lahko našteval, zato jo ni treba podpirati fanatično samo zaradi tega, ker je iz Prekmurja. Itak ni s svojim delom doprinesla nekaj koristnega za Premurje ua prekmurske kmete.

      19 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 6:54 gost gost

        seveda bi se lehko polja namakala, samo ka če mij mamo teh "zelenih" dosta pametnih, pri nas niti vetrnih elektrarn ne dajo delati, ker se bojijo valda ka do se ptiči notri zaletavali.

        19 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 7:00 Karel K. gost

        Seveda se lahko namakajo, samo je potrebno imeti vodni vir, tega pa ni v Prekmurju. V Muri pa je malo vode, še presahne ko je suša in potem bi lahko namakali le privilegirani. Ti zeleni fanatiki, ne pametni, ki ne vedo kaj sploh je življenje, so krivi, da nimamo elektrarn na Muri. Oni mislijo, da se ta vetrnica vrti tako hitro kot klopotec v vinogradu, kjer obstaja možnost, da ubije priča. Ta okoljski fanatizem je že prešel vse meje normalnega okusa. Podnebne spremembe so se v zgodovini zemlje že mnogokrat dogodile. Jasno pa je, da zemlja ni večna, da ne bo večno takšna rodovitna in obljudena ampak bo le pusta krogla v vesolju. Vse je minljivo.

        11 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2023 ob 6:54 Karel K. gost

      Še vedno zagovarja obvezno članstvo v kmetijski zbornici, da vsakdo kateri ima samo vrt mora plačati članarino. Naj gredo ti kmečki večni funkcionarji na trg in si plačujejo članarino kmetje medsebojno. Tisti z vrtom itak nikoli ne rabi pomoči te zbornice in mu je tudi ne dajo. Če so lahko obrtniki šli to pot lahko gredo tudi kmetje.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2023 ob 7:34 gost

      GOLOB SI POJE ..... JAZ SEM BOGI , BOGI , JAZ SEM NOR !!!!

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.10.2023 ob 8:04 Drži kot pribito gost

      Ne rečem nič , da je odslovil Golob Šinkovo , njeno delo ni imelo učinka ,,,, moti pa me , da na veliko zagovarja kelnarco Hojnikovo , ki je razmetavala z potovanjem davkoplačevalski denar in ne sama,,,,,, v znesku 33.000 eur in ima vso podporo vlade plus sofinanciranje svoji mami . To pa je apsurt in ne da bi kaj razmišljal je vredno za ODSTOP te kelnarce . Robi ti si pa samo še za razrešitev , ker Sloveniji delaš GROMOZANSKO ŠKODO ,,,, takšnega predsednika vlade še v zgodovini samostojne Slovenije NI BILO .

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 12:07 123 gost

        Tudi Cigler je bil obtožen podobnih poslov pa se je izkazalo nasprotno zato ne obsojaj vnaprej, če si gledal tarčo je tudi SDS predstavnik zagovarjal Hojniko

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.10.2023 ob 8:16 s.p gost

      Robertin nima smisla odstopi ! Priznaj si že , da nisi sposoben voditi te države , zraven pa imaš še kekce , ki samo prikimavajo kot to ti želiš . Pusti Slovenijo pri miru in ne uniči še tistega malega kar je dobro ostalo .Ne ponižuj pridne , delavne ljudi , ne ponižuj upokojence , ki so 40 let vlagali v to državo ti pa le na veliko jemal in tvoj NVO , ki si jih tako na veliko zalagal , ne da bi jim dal delo , da bi izkusili z lastnimi žulji kaj je to prislužen denar . Spokaj kufre in Čau Pero.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 8:20 gost

        pa on to dela namerno, ka naj narod sprevidi, kak njemi je pod Janšo bilo 100 x boljše, zato ka se bou Janša hitreje vrnil, te vidli!

        9 10 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.10.2023 ob 8:18 nepremišleno gost

      Irinka, znala si ka tou nej za tebej, ker si cejlo živlenje navadna uradnica, pa si vseeno nasedno koršnite&Co, zdaj si pa tak odletejla, kak je že Jože P damjan povedo

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.10.2023 ob 8:21 gost

      Irinka je lakhko samo kmetica na svoji njivi .....kar seješ to žanješ ... in to se je zares zgodilo pri njej . Hvaljen Jesus !!!!!!!!!!!!

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.10.2023 ob 8:24 gost

      Kako se mi smeji , padajo kot domine ......

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.10.2023 ob 8:24 Tišina gost

      "NIJE ŽVAKA ZA SELJAKA"

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.10.2023 ob 8:31 gost gost

      Ti ob 6.17, ka si totalno budalo, ali ka ti je? Vlada puklastoga povarjenca je bila demokratična? To lehko pove samo totalno primitivno budalo. Celi svet se dela norca z njega, pa so si odahnili, kda je leto po vseh štirih, ti pa takše bedarije trosiš. . Odstopiti bi mogo po takšon volilnon porazi, če bi mel kaj državniške dže, pa je nima in je nikdar ni imel.

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 9:25 gost

        kdo se dela norca, samo vi levi levaki......imel je še kak prav za Bajdna, vidiš, kakšen predsednik je, najslabši, pa so to vsi znali, samo janša je vupo na glas povedati, pa tudi to, da se je treba na predčasne volitve pripravlate, ker golobizem, prej šarcizen in cerarizem sta poguba za Slovenijo. Vem, boli, samo je še kak istina! Boukšoga od Janše pač trenutno nemamo

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.10.2023 ob 9:28 gost

      Brežan naj bi odstopil, Šinkova čaka na razrešitev. Bo moral oditi še kdo? Golob naj odide!

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.10.2023 ob 9:55 Markojca gost

      Jest san čujla ka bo šla s svojo veliko surlo orati.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.10.2023 ob 9:58 istina gost

      korito ostane, svinje se menjajo

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      04.10.2023 ob 10:27 Karel K. gost

      Šinkojco so Golobe predlagale tiste kolesarji, kateri so kolesarili okrog Tito-Ruskega spomenika. to so bili soboški lenuhi kateri so mislili, da jim bo Golob s takšnimi profili kot je ona toplo postlali, da jim ne bo treba delati, da bodo le uživali, sposobni in delovni ljudje pa bodo zanje ustvarjali. Ni nasedla ampak je hrepeneča po najvišjih funkcijah, morda se niti ne zaveda, da je za to newsposobna.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      04.10.2023 ob 10:37 gost gost

      Ti markojca, pa tebi podobni, sram vas je lehko , kak se ižražate. Sicer pa s ten povete vse o sebi in svoji izobrazbi . Kak se taki primitivc sploh upate oglašati, svašta.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.10.2023 ob 11:52 Kukečki Lajči gost

      Zdaj se vidijo rezultati volitev in neumnost volilcev, ki jih je vodilo le eno , "samo, da ni Janša". Totalno nesposoben premier, narcis, in na našo žalost nesposobna ministrska ekipa. Samo poglejte ... Han, Maljevac, Jevšek, Mesec, Pokljukar.... Bratuvškova in Šarec s svojima strankama nista prestopila parlamentarnega praga, ministra sta postala za zahvalo, ker sta blatila Janšo. Vprašajte se iskreno, kje v kateri državi, bi bili našteti osebki, kreature, lahko ministri. Kvečjemu kurji pastirji. Prav tako, kakšen volilni rezultat je dosegla Tanja Fajon, danes pa ne mine dan na TV katero zdaj obvladuje, brez nje. Drug, velik problem pa je , da smo, so Slovenci premalo domoljubi. Leta 1991 smo se otresli Srbov in jih izgnali, danes pa nam spet vladajo. Poglejte... Ajanović, Janković, Đorđević, Stoimenova, Martić, glavna hujskačica na RTV Milinković, evropska poslanka Joveva. Čigave interese zastopajo našteti? Vse s podporo nekoga, ki je bil leta 1991 proti osamosvojitvi in se še danes ni sprijaznil z njo, "samo, da ni Janša".

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 12:14 Karel K. gost

        Če bi jih 1991 izgnali, bi danes ne bilo srbov v Sloveniji. Odšla je le JLA, ki je, pa če kdo to prizna ali ne bila tudi slovenska vojska 45 let. Morda so jo poveljniško obvladovali srbi vendar je pa bila to vojska države v kateri smo živeli. Ti katere si naštel zastopajo interese Slovenije kot države po svoji meri. Da pa je takšno stanje pa si je kriv za to sam slovenski narod, kateri je hlapčevski in ne trpi tega, če drugi več ve od prvega, škodoželjni, nevoščljivi. Če drugi več ve, potem mu že sporočijo, da si vseved, da se delaš pametnega, ne priznajo znanja in dosežkov pametnejših od sebe, čeprav bi od tega imeli tudi oni koristi.Dobro, da ti begunci te mentalitete slovenkega naroda ne poznajo. Če bi to vedeli, bi se vsi takoj naselili v Sloveniji in bi imeli svojo državo.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      04.10.2023 ob 13:50 Karel K. gost

      Šinkojca se funkcije katri ni dorasla oklepa za vsako ceno. Dokazuje, da je častihlepna in ne dojame, da ji tokrat njena servilnost šefu ne bo koristila, da bi jo obdržal na funkciji, kot je to delala do sedaj na Upravni enoti v Murski Soboti, ko je bila servilna in dobrodošla pri pokojnem Farkašu in nazadnje pri Šteinerju. Izpolnjevala je vse njihove zapovedi ne glede na to, če je na ta način povzročala namerno državljanom-občanom-Prekmurcem namerno krivice. Naj se spomni Komasacijske odločbe.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 14:51 gost

        Tako je Karel ...sedaj pa masno plačuje za njene svinjarije ....Takšne kot je ona in še veliko jih zj.bat

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      04.10.2023 ob 14:59 gost

      Še plešejo tisti , ki so volili to gamad (svobodnjake ), ali jim je ples zastal ? Kaj je luzerji se smejite ali vas je vrglo v trans ? Ja, ja kdor drugemu jamo koplje , sam vanjo pade ! Tudi vam se smejimo oziroma posmehujemo , ker ste v istem košu hi,hi,hi,hi,hiiiiiiiiiiii naj živi vesela družba , veselica ni vsak dan : Okosnjaki padajo iz omar !!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      04.10.2023 ob 15:06 kanžar gost

      Se istina ka pravo Kukečki Lajči.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      04.10.2023 ob 15:09 Borejski feri gost

      Se istina ja pravo Kukečki Lajči.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      04.10.2023 ob 15:10 Janči gost

      Fant od Tine je odstavil ministrico Šinko. Ja kdo nam bo pa zdaj pocenil košarico?😟

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      04.10.2023 ob 15:17 gost

      Tina ali vseved Holobajzar !!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      04.10.2023 ob 15:52 mikluš gost

      Dejan je bil pameten, ko je dobil priložnost postati poslanec v parlamentu in je tako prej pobegnil s kmetijskega ministrstva, še preden bo ladja potonila.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      04.10.2023 ob 18:00 gost

      Golobajzar bo odletel kot k.rba s plesa

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      04.10.2023 ob 18:50 TEGA NISTE VEDELI gost

      Sedaj vam bom še nekaj napisal, česa niste vedeli, ker vam to seveda mediji , ki rit ližejo Golobu ne bodo - ne smejo povedati. TAKO GRE: Danes ob 10 uri je bila seja vlade, na to je tudi prišla še zmeraj ministrica Šinkova, vendar zamislite GOLOB JO JE DOBESEDNO NAGNAL Z SEJE VLADE, da tam nima kaj iskati in Šinkova je seveda morala oditi, sami presodite če se tako ravnanje spodobi za predsednika vlade. Šinkova je ministrica tako dolgo dokler jo parlament ne razreši, GOLOB SAMO LAHKO PREDLAGA RAZREŠITEV in njej preneha mandat ministrice ko to potrdi parlament in nič prej. Zaradi tega tudi izjava Šinkove, da sama ne bo odstopila, da naj jo razreši parlament, ki jo je tudi imenoval. VSAKA ČAST POKONČNI ŽENSKI KI SE NI DALA USTRAHOVATI OD GOLOBA, DA BI SAMA ODSTOPILA. Vse zgoraj napisano je Šinkova povedala tako kot sem napisal, danes zjutraj v poročilih, ko še niso izbrisali celotno izjavo seveda po naročilu iz kabineta Goloba, ker bi Golob bil prikazan kot velik tiran do svojih sodelavcev. Evo dragi moji to vam je slika slovenske demokracije. Posnetek cele izjave sem posnel, če kdo dvomi v moje pisanje.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      05.10.2023 ob 9:30 Pista gost

      Nerazumem vas prekmurci,namesto ,da bi bili ponosni ,da je negdo is prekmurja sploh lahko bil minister,jo blatite in ponižujete ,isto ste pisali o trenerju Mure ,pripeljal je Muro do prvaka v Sloveniji,da bi si to želel marsi kateri kraj v Sloveniji pa mu ni bilo dano ste ga isto poniževali in blatili,kot zgleda je stemi ljudmi ,ki se oglašajo kot komentatorji nekaj narobe,sam poznam mnogo prekmurcev ,ki znajo še kaj drugega nepa samo blatenje in poniževanje,lahko si znan tudi ,če kaj dobrega napišeš.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      05.10.2023 ob 10:13 gost

      evo, to je golobja vlada. Kak dela z ministri, tak delajo z nami, rajo. Nikoli več "novih obrazov", privlečenih samo proti Janši, nejdemo več na tanek led!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.