https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Premier Golob državnemu zboru predlagal razrešitev ministrice Šinko

04.10.2023 ob 19:00  

Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes, 4. oktobra 2023, Državnemu zboru RS predlagal razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irene Šinko. Poleg tega je obvestil Državni zbor RS, da je prejel odstopno izjavo ministra za naravne vire in prostor Uroša Brežana.

Predsednik vlade je Državnemu zboru RS predlagal, da funkcijo ministra za naravne vire in prostor, začasno opravljala mag. Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo.

Razlog za razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v odsotnosti ustreznega in pravočasnega reagiranja v situacijah, ki so pomembne za zaščito potrošnikov na področju varnosti hrane oziroma živil.

Ministrica se tako ni ustrezno odzvala na situacijo v zvezi z obveščanjem pri Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), ko uprava ni ustrezno obvladovala kriznih dogodkov, povezanih z neskladno in nevarno hrano ter ni zagotavljala pravočasnega, jasnega in zanesljivega obveščanja javnosti o živilih, ki niso skladna ali varna za potrošnika. Še več, ministrica je tudi, ko je bila tematika izpostavljena tako strokovno kot javno, zagovarjala stališče UVHVVR ter ga prepoznala kot ustreznega.

Glede na to je Irena Šinko kot ministrica izgubila zaupanje predsednika vlade, da bo uspešno in učinkovito opravljala delo, premier dr. Robert Golob pa ocenjuje, da ne more več opravljati funkcije ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Če bo DZ podprl Golobov predlog in Šinkovo razrešil, bo začasno predvidoma kmetijski resor prevzel minister za obrambo Marjan Šarec.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2023 ob 19:31 gost

      Pa kaj se s teboj dogaja vtičar , da daješ Bratovškovo namesto Brežana .... Resnično so se ti skisali možgani !

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 21:29 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2023 ob 19:54 gost

      Vlada g. Janeza Janše je bila demokratična, spoštljiva do državljanov in napredno sodobno usmerjena.Danes jo hvalijo tudi levo usmerjeni podjetniki. Sedanja vlada je roparska in protislovenska.

      27 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 20:03 123 gost

        Podjetniki hvalijo Janšo ker so državo okrog prinašali, Janša je koristil javni upravi in zdravstvu kjer so dobro kasirali sedaj pa vsi na veliko gradijo in obnavljajo in vsi vozijo dobre avte ki so krepko čez 40 tisoč

        11 22 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2023 ob 20:23 tragikomedija gost

      Da čujemo i vidimo Dejana Suča, kaj bo rekel in kak bo glasoval. Politika je kurba. Naj objavi svoj hvalospev o Šinkojevi in glasuje ZA.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2023 ob 20:24 Karel K. gost

      To je cirkus, ne pa operativna in vladajoča koalicija. Šarec in Bratuškova nista sposona uspešno voditi eno ministrstvo, zdaj pa bosta dve. To se pač lahko dogaja le v Sloveniji, kjer Ustava za politično elito ne velja, kjer ustavni sodniki odločajo politično v korist poliitčne elite, prav tako pravosodje. Vse je v Sloveniji zapisano v Ustavo kot voda, otroci, demokracija, pravna država, socialna država, vendar to nič ne koristi državljanom, saj nič od tega politična elita pri upravljanju z državo ne upošteva, državo držijo v kaosu, laži. Mislim, da ni dalč čas, ko se bo začelo v Sloveniji zares streljati, drugače se nič ne bo spremenilo in drugače tujina ne bo posredovala in to državo postavila za vsaj deset let pod strogo tutorstvo in sedanjo politično melito nagnala z nepovratno vozovnico na kakšen osameli otok, kot so to nekoč storili z Napoleonom.

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2023 ob 20:25 Gajdar gost

      Golob je zamenjal univerzitetna diplomirano kmetijsko inženirko in univerzitetno diplomirano pravnico z Marjanom Šarcem, ki je po velikih težavah končal srednjo lesarsko šolo in je opravljal poklic komedijanta in so ga volivci na zadnjih volitvah zavrnili - ni bil izvoljen v parlament. Tu se vidi da dr Golob nima pojma o kmetijskem resorju in dokaz da je šlo za zahtevo priležnice Gabrove, da se kmetijska ministrica odstrani, ker je bila za odstrel nutrij in se ni strinjala da lahko mestni razvajeni nevladniki po 20 urnem tečaju opravljajo naloge doktorjev veterine. Vse ostalo kar bi lahko bil uradni vzrok za razrešitev je le pesek v oči. Pozorno je potrebno spremljati ali bodo člani golobove stranke podprli razrešitev svoje domače ministrice , saj bodo tako dokazali da so "prekmurski janičarji".

      27 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.10.2023 ob 20:42 Karel K. gost

        Irena Šinko univ. dipl. inž. zoot. "Diplomant pozna biološke zakonitosti, zahteve in pravila ravnanja z živalmi za okolju prijazno ter učinkovito gospodarjenje s prostorom in živalmi".

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.10.2023 ob 20:27 Karel K. gost

      Ja kaj bi rada Šinkova, kako je nepričakovano prišla, naj bi tudi odšla, zdaj pa hoče v DZ imeti še eden govor in se predstavljati kot uradnica v vlogi strokovnjaka za kmetijstvo. Ja bejž no bi rekla Bahova.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.10.2023 ob 22:36 Bfd gost

      Šinkova je ščitila znanega janševega uvoznika Rastoderja in dolgo zavlačevala z objavo spornih analiz uvoženega sadja. Zdaj pa jok in stok in vsi in vse drugo krivo ko so jo dobili s prsti v marmeladi.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.10.2023 ob 6:49 Gost gost

      Slovenčeki bo treba jest domače.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.10.2023 ob 7:44 gost

      Tudi ČE hočeš delati dobro dobiš pa iz Golobove strani BRCO V R.T kaj vam ni JASNO !

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2023 ob 8:29 prekmurec gost

        Je jasno, bila je sposobna le po lastnem mišljenju, do sedaj drugega ni delala kot vedrila v javni upravi in se slikala z kmetijsko mafijo na poplavnem področju ! (slike hranim)

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.10.2023 ob 7:52 gost

      Oja marsikaj bo prišlo ven kaj in kako in kdo je stal za vsem tem in kaj so morali delati ti ministri ! Še malo potrpite !

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.10.2023 ob 7:57 gost

      Zaključite in se odpočijte od ta Irene Šinko , ki je samo kmetica na svojem polju in babica vnukov ! Lp

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.10.2023 ob 8:16 gost gost

      DA PA TE ODPOKLIČE GOLOB SAM SEME SE ZAVEDA KAJ DELA PAČ PREKMURJE JE PREDALEČ GE JE VILMUŠ PREKMURJE REPUBLIKA

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.