https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite prvi oktobrski vikend

05.10.2023 ob 18:00  

Tudi prvi vikend v oktobru se bodo po Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Petek, 6. oktober

Kostanjev piknik

Društvo prijateljev mladine Murska Sobota ob 16. uri v parku pri soboškem gradu organizira KOSTANJEV PIKNIK za otroke in njihove družine ter za vse ostale, ki želijo preživeti prijetno petkovo popoldne v njihovi družbi. V sodelovanju s PIŠK Murska Sobota, Vrtcem Murska Sobota, Konjeniškim centrom dvorca Rakičan ter taborniškim rodom Veseli veter pripravljajo različne ustvarjalne delavnice, glasbeno plesne dejavnosti, poslušanje pravljic, igranje različnih iger ter vožnjo s kočijo. Seveda pa ne bo manjkalo tudi okrepčila s pečenim kostanjem.

Sobota, 7. oktober 

Grajski bazar z goričkimi meštri ob 20-letnici parka

Na grajskem bazarju, ki bo potekal na Gradu Grad na Goričkem, bodo praznovali 20 let Krajinskega parka Goričko. Na 34 stojnicah se bodo predstavili mojstri domačih obrti in dejavnosti, goričke kmetije in Javni zavod Krajinski park Goričko. Domača pesem, ples, kulinarika in beseda bodo poskrbeli za praznično sejemsko vzdušje.

10.00–18.00: stojnice z izdelki mojstrov domačih obrti in dobrotami goričkih kmetij, kulinarična ponudba Restavracija Maximo, delavnice za otroke, poslikava obraza, lov na zaklad, vožnja s kočijo, fračarija.

11.00: gledališka predstava za otroke "V knjigi skriti zaklad" v izvedbi Zavoda Enostavno prijatelji.

12.00: slavnostni nagovor in kulturni program - OŠ Grad, OŠ Sv. Jurij, KTD Moščanci, KD Rogašovci.

14.00: podelitev priznanj in nagrad za NAJ travnik, NAJ senožetni sadovnjak, NAJ ograček z brajdo in skrbnik narave v letu 2023.

15.00–18.00: glasbeni program s skupino Prašnati.

Dan cehov

V Turnišču, na Planikinem parkirišču, bo od 15. ure naprej potekala prireditev dan cehov.

Pesem in ples med vinogradi

Folklorno društvo Prekmurje Lendava in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Lendava vas vabita na Pesem in ples med vinogradi. Prireditev se bo pričela ob 14. uri pri Stolpu Vinarium.

Nedelja, 8. oktober

XV. sejem starodobnikov, delov in opreme

Motoklub Veterani Murska Sobota organizira XV. sejem starodobnikov, delov in opreme, ki se bo od 8. ure naprej odvijal pred sedežem kluba oz. parkirišču podjetja Murska transport.

»Ferencovo senje«

Na jesenski nedeljski popoldan se na parkirnih prostorih tovarne Planika, od 8. ure naprej, odvija tradicionalno »Ferencovo senje«, ki ga organizira Občina Turnišče. 

Od 8. ure naprej: Sejemska prireditev.
Ob 10. uri: Povorka folklornih skupin (izpred občinske zgradbe) in nastop na prireditvenem prostoru.
Ob 14. uri: Trgatev potomke stare trte pred občinsko zgradbo; organizator: Vinogradniško-sadjarsko društvo Turnišče.

19. Kapüstni den

Turistično društvo Dišeči volčin v sodelovanju z vasjo Šalovci in Občino Šalovci pripravlja tradicionalni Kapüstni den v Šalovcih. Dogajanje se bo odvijalo pod šotorom. Gospodinje iz Občine Šalovci bodo pripravile razstavo jedi iz zelja, ki jih bodo ponudile na pokušnjo obiskovalcem. Ekipe bodo letos tekmovale v kuhanju segedina. Program bo povezoval Milan Zrinski, dogajanje pa bodo popestrili Folklorna skupina KUD Goričko, Porabski trio in Künštni Prleki. Za glasbeno razpoloženje bo skrbela skupina Blue Planet. Na stojnicah se bodo predstavili lokalni obrtniki in proizvajalci. Degustacijske dobrote iz zelja bodo tudi letos dopolnjene z zanimivo gostinsko ponudbo domačih jedi, najmlajši pa se bodo zabavali na napihljivih igralih. Vstopnine ni. Organizatorji vabijo vse, ki želijo spoznati kulinariko in dodatno ponudbo vasi Občine Šalovci ter poskusiti jedi iz zelja.

Družinsko popoldne s konji v Dvorcu Rakičan

Pred nami je še en lep sončen vikend zato vas vabimo da preživite nedeljski popoldan v Dvorcu Rakičan, kjer smo za vas pripravili pester program za vsakogar. Vabljeni, da nedeljsko popoldne preživite v družbi grajskih konj.

Med 15. in 18. uro so za vas pripravili:
- vožnjo z malo in veliko kočijo,
- jahanje ponijev in večjih konj.

Med 15. in 18. uro bodo v okviru Družinskega centra Pomurje na voljo tudi brezplačne ustvarjalne delavnice za družine.
Da ne boste lačni in žejni, bo poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo. V ponudbi bodo domači langaši, palačinke in ocvrt krompirček.
Terasa kavarne Dvorca Rakičan s pogledom na grajske konje pa je kot nalašč, da si privoščite osvežilni napitek in odlično kavo.

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.10.2023 ob 18:07 gost

      V tornišči drug ne majo kak te 3 pecikline pa trij bedake ka je rijvleju.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.10.2023 ob 23:42 Kamen gost

        Tan se je čas stavo 🤣 samo bicikline idejo dale. Naj majo veselje, pa špricerov puno 😁 aleluja aleluja

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.