https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za privabljanje novih prebivalcev v gradnjo več stanovanjskih blokov in hiš

11.10.2023 ob 6:00  

Na Občini Gornja Radgona so v minulem obdobju prodali nekaj praznih zemljišč v mestu, kjer naj bi zrasli novi bloki in hiše. S tem želijo obdržati in privabiti nove prebivalce, predvsem družine z otroki.

Zgradili bodo več stanovanjskih blokov in hiš

Da bi privabili nove prebivalce, so na Občini Gornja Radgona prodali kar nekaj zemljišč, namenjenih za gradnjo novih blokov in hiš. Kot so povedali za STA, so tako letos prodali zemljišče nad Cvetličarno Velcl, kjer bo zraslo 11 stanovanjskih hiš, zemljišče na Prešernovi ulici za Zdravstvenim domom Gornja Radgona, kjer naj bi že leta 2025 stali trije manjši bloki, stanovanjsko hišo pa že gradijo, ter zemljišče nasproti trgovskega centra Maximus, kjer naj bi zrasel večstanovanjski blok.

Ob tem je občina že sprejela občinski podrobni prostorski načrt za zemljišče nasproti starega vrtca, kjer želi investitor čim prej začeti gradnjo. V začetku prihodnjega leta bodo občinski svetniki obravnavali tudi občinski podrobni prostorski načrt za zemljišče ob trgovini Eurospin, kjer bo mogoča gradnja 21 hiš.

Trenutno je, kot so razkrili na občini, v pridobivanju tudi gradbeno dovoljenje za gradnjo večstanovanjskega bloka na Tratah, ki naj bi ga začeli graditi v začetku leta 2025, projektira pa se še pozidavo zemljišča ob Davidovem hramu v Gornji Radgoni, za katero naj bi investitor kmalu predstavil idejno zasnovo.

Občina pa je nekaj zemljišč tudi kupila, in sicer zemljišče za cesto v Ulici ob Potoku v Gornji Radgoni, kjer se bo po zaključku celotnega postopka in izgradnje dovozne ceste lahko zgradilo deset hiš. Prav tako so kupili objekt Šahenturm, staro vojašnico sredi mesta Gornja Radgona.

Izgraditi želijo tudi novo avtobusno postajo v mestu; trenutno za to pripravljajo idejno zasnovo.

Pripravljajo se tudi na gradbeno dovoljenje za gradnjo prizidka k vrtcu Negova.

Na občini so posebej veseli, da bodo pri vrtcu Negova, ki deluje v sklopu tamkajšnje osnovne šole in kjer se že več let soočajo s prostorsko stisko, začeli graditi prizidek. Novi vrtec bo dvoetažen in dovolj velik za šest oddelkov otrok, poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2023 ob 8:09 gost

      Vi kar veliko gradite , takšno prihodnost kot jo vidijo mladi vam ne bodo ostali v domačem kraju , ampak si bodo dom ustvarili v tujini . V sloveniji ni prihodnosti le beda .

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2023 ob 8:27 kaplar gost

        Drugo ne gonimo, le stanovanjsko gradnjo in lokalno infrastrukturo, število prebivalcev stagnira in populacija se stara !

        10 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.10.2023 ob 22:07 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2023 ob 8:44 Slavc gost

      Stanovanja,da.Kaj,pa semafor,pred mostom?Saj ,ne vem,če sem videl dobro.Vse čestitke temu pametnjakoviču,za idejo.Kolegi,iz Radkersburga seznam,čudijo. Če že imate preveč denarja,raje postavite semafor,pri šoli,ali pa pred prehodom,pred Zdravstvene domu,ali pred šolo.Sami strokovnjaki,čestitam.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.10.2023 ob 10:25 gost

      Tega pa se ne zavedajo kakšno siromaštvo in revščina je !!!!!!!!!!!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.10.2023 ob 10:28 gost

      Stanovanja za jugoviče .... migrante , ki so že naseljeni tudi v Radgoni ......na 3 lokacijah v samem centru mesta .

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.10.2023 ob 10:30 gost

      Zaposleni pa Panvita , Arkont in še kje !!!!!!!!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.10.2023 ob 10:35 gost

      Te se pa čudimo , če Ljubljanski čefurji vabijo vse p.zde materine J.bemti slovenski narod zarodlani !

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.10.2023 ob 11:05 gost

      Edino kar v Sloveniji še raste so davki ... pa ego od Tininega fanta ... 🤮

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.10.2023 ob 12:51 ........ gost

      gradite za muslimane, ki bodo do konca gradenj že številčno evidentirani, pa vam lahko oni delajo, mi gremo v tujino, kjer je res, da delaš mogoče več, se pa tudi isplača. To je tudi cilj, vsaj malo več poštenega dela in vsaj 65% večji zaslužek. Tako pač je.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.10.2023 ob 20:35 gost

      Karel še ni komentiral?😂😂😂

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.10.2023 ob 23:08 Frček gost

      Hahaha, gradite za tujce, oziroma sami sebi gradijo, da lahko potem oni državna in občinska stanovanja zasedajo, SLovenec pa dragioo preplačuje sranje od stanovanj ki rastejo kot gobe po dežju . Šiptar in Boso dobita minimalno plačo, ostalo na roke keš, pol denarja pošljeta dole, od minimalne plače data državi skorok nič, pobereta pa za deco in žene 1000 €. Tako imamo debeli minus kot država s temi južnjaki, samo delodajalec in leve stranke imajo koristi od priseljencev, ostali imamo škodo . Od tega da so nelojalna konkurenca na trgu dela, do tega da so slabi in neproduktivni delavci, do vsiljevanja njihovih kultur, običajev in jezika, do kriminala ki ga izvajajo...itd...Slovenija si koplje grob, razprodali smo ponos, šiptarjev in Bosancev bo tu že toliko kot nas počasi, propad naroda, to je nacionalni avtogol . Ne zaslužimo si svoje države .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.