https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Profesorica Irena Rauter Repija prejemnica Blejčevega priznanja

11.10.2023 ob 9:40  

V Kongresnem centru Brdo pri Kranju je potekal Statistični dan z aktualnim naslovom Modri podatki za zeleni energetski prehod. Udeleženci so razpravljali o vplivu zelenega prehoda na naše vsakdanje življenje, o samooskrbi gospodinjstev in o tem, kako lahko kot posamezniki pripomoremo k zelenemu prehodu.

V ospredju so bila torej vprašanja, kako s povečanjem uporabe obnovljivih virov, učinkovito rabo energije in prehodom na trajnostne oblike mobilnosti prispevamo k uspešnosti prehoda. Predstavili so aktualno energetsko statistiko in podatkovne vire, ki jih uporabljamo pri pripravi statistike, osvetlili pa so tudi podatkovne izzive, ki nas še čakajo. Dogodek, ki ga je povezovala in moderirala Mojca Drevenšek, sta odprla Tomaž Smrekar, generalni direktor Statističnega urada RS, in Matevž Bren, predsednik Statističnega društva Slovenije.

Dogodek je sklenil Matevž Bren s podelitvijo dveh priznanj Statističnega društva Slovenije. Blejčevo priznanje za vrhunske dosežke na pedagoškem področju pri razvoju statistike v Sloveniji 2023 je prejela Irena Rauter Repija, profesorica matematike na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Sledilnik, priznanje odličnosti statističnega poročanja v medijih 2023, je prejela Zdenka Bakalar, dolgoletna novinarka RTV Slovenija.

* Foto: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2023 ob 10:23 gost

      Drug drugemu delijo še neke ,,kao,, priznanja !

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2023 ob 17:25 gost

      Bravo Irena, čestitke!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.