https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Dare Vršič igralec jesenskega dela, Fabijan Cipot v idealni enajsterici

25.12.2011  

V točkovanju na Siolovem Sportalu za naj enajsterico jesenskega dela prvenstva sta se med prvo enajsterico uvrstila tudi dva pomurska nogometaša. Apačan Dare Vršič je absolutni zmagovalec, peti največ točk pa je zbral Murin kapetan Fabijan Cipot.

Točkovanje je seštevek točk uredništva in bralcev, v 21. krogih pa se je na lestvici zbralo točno 100 nogometašev. Največ, kar trinajst med njimi je Mariborčanov, sledita Olimpija in Domžale z dvanajstimi nogometaši, na četrtem mestu je Nafta z enajstimi igralci, Mura 05 pa si deli mesto z Rudarjem, Luko Koper in CM Celjem (10 igralcev). Na devetem mestu je Hit Gorica z devetimi nogometaši, zadnji pa je Triglav, z le štirimi posamezniki.

Fabijan Cipot

V seštevku točk so Mariborčani zbrali 340 točk, sledi Olimpija s 191 točkami, tretja Mura je zbrala 156 točk, četrta Nafta pa 147 točk. Sledita še Rudar in Hit Gorica s 138 oziroma 137, mejo stotih točk so presegli še Koprčani. Zadnji Triglav je zbral le 29 točk.

Vršič prvi, Cipot peti, Osterc enajsti

Največkrat od vseh je bil v idealni enajsterici Dare Vršič, ki je zbral tudi največje število točk - kar 80. Tako ima kar 28 točk naskoka pred drugouvrščenim Goranom Galešićem (Hit Gorica) in še štiri oziroma pet več kot Mariborčana Jasmin Handanovič in Martin Milec. Na petem mestu je drugi pomurski predstavnik, kapetan Mure Fabijan Cipot, ki je zbral 42 točk, tretji največkrat pa se je bil skupaj še z Handanovičem in Alešem Jeseničnikom (Rudar) izbran v enajsterico kroga. Od Pomurcev je enajstem mestu zimzeleni b (Koper), na šestnajstem mestu pa mladi Muraš Mitja Lotrič. Najuspešnejši Naftaš je Arpad Vaš na dvaindvajsetem mestu.

grafika: siol.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.