https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kam se lahko odpravite ta konec tedna

19.10.2023 ob 17:00  

Tudi ta konec tedna se bodo po Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Petek, 20. oktober

Pisatelji in reke Na valovih besed in glasbe – Mura 2023

Javni zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci in Društvo slovenskih pisateljev vabita na literarno-glasbeni dogodek, ki se bo od 17. ure odvijal na Otoku ljubezni v Ižakovcih. Sodelujejo pesnica Lučka Zorko in pisatelj Tine Mlinarič, za glasbeno spremljavo bo poskrbela glasbena šola Beltinci, vilinski ogenj bo prižgala plesalka Veronika Poberžnik.

 

Petkov poetični večer: Veronika Razpotnik

"[o]bčutki so zato / da se jih ignorira,« v svojem pesniškem prvencu Krekspot na požarnih štengah porogljivo piše gostja tokratnega Petkovega poetičnega večera. O pisanju, poeziji, občutkih, aktivizmu, uporu, jezi, (ne)moči in ignoriranju vsega naštetega Veronika Razpotnik v pogovoru z Niko Škof v Mladinskem centru Gornja Radgona ob 18. uri. 

Festival sedmih stolpov 2023

KKC Lendava vabi na otvoritev razstave v sklopu programa Héttorony Fesztivál 2023 (Festival sedmih stolpov), ki bo v avli Gledališke in koncertne dvorana Lendava. Program: 18.00 – Postavitev potujočega stolpa Makovecz, 18.15 – Koncert: Branka Básits in Szlobodán Wertetics. Koncert Branke Básits in Szlobodána Werteticsa je priložnost za poglobitev v srbsko in balkansko glasbeno tradicijo.

 

Veliki koncert Isaac Palma (v živo z gosti)

Isaac Palma, pevec argentinskih korenin, je med svojim glasbenim delovanjem ustvaril številne pesmi in projekte, med drugim posnel duete z Manco Špik, Niko Zorjan, skupino Vigor, Modrijani in drugimi. Isaac obljublja vrhunski koncert, saj je kot pevec znan po svoji izjemni interpretaciji in sposobnosti prenašanja čustev skozi svoj vokal. Obeta se nam večer latino ritmov, slovenskih in španskih pesmi ter bogata glasbena izkušnja, ki je ne smete zamuditi. Koncert bo v soboto ob 19. uri v Gledališču Park Murska Sobota.

Sobota, 21. oktober

METAL KLAVNICA LX.

Na MIKKovem odru se bo v soboto z začetkom ob 21. uri zvrstila že LX. edicija legendarne METAL KLAVNICE. Nastopili bodo DECATHOLICIZE, LIFE ON DISPLY in BLACK CAMO.

Oktoberfest Odranci

Prostovoljno gasilsko društvo Odranci in Športno ribiško društvo Odranci organizirajo OKTOBERFEST, ki bo potekal v soboto od 17. ure v ŠRC Odranci. Za zabavo bo poskrbela Recesija Band.  

Komična drama: Dva

Vabljeni k ogledu komične drame Dva, ki jo je režiral znan pomurski komik Gorazd Žilavec. Predstava se je uvrstila na regijsko srečanje mladinskih gledaliških skupin. Območna izpostava JSKD Murska Sobota vabi k ogledu v soboto ob 19. uri v Kulturni dom Beltinci.

»Bratva«: 25. obletnica delovanja folklorne skupine KUD Jožef Košič Bogojina

Folklorna skupina KUD Jožef Košič Bogojina vabi na prireditev ob 25. obletnici delovanja. Ob tej jubilejni priložnosti bo v soboto ob 18. uri v kulturni dvorani v Bogojini celovečerni koncert »Bratva«.
V sklopu prireditve se bo domača folklorna skupina predstavila s povsem novim sklopom. Gostovala bo folklorna skupina iz Ludbrega, mladinska folklorna skupina, mlade folkloristke OŠ Tišina ter ljudski pevci. Vse naštete nastope bo povezovala vsebina trgatve, ki jo bodo na odru pričarali člani FS Bogojina ter z njo popestrili vmesne momente med pevskimi in plesnimi točkami.

11. rojstni dan Doma penine

Dom penine Gornja Radgona v soboto od. 17. ure dalje vabi na zdaj že tradicionalno praznovanje obstoja Doma penine, kjer bodo obeležili nepozabne spomine in ustvarjali nove. Za glasbo po poskrbel DJ Aljaž, pripravljajo plesno vročico 80ih, obilo radgonskih mehurčkov in nagrado za vse oblečene v stilu 80ih.

Nedelja, 22. oktober

Tradicionalni pohod, slovesnost in druženje na Vaneči

Pohod, srečanje in druženje v spomin na padle borce NOB, obeležitev spominskega dne Mestne občine Murska Sobota in praznika Občine Puconci. Slovesnost bo pri Domu borcev in mladine (Domu spominov na NOV 1941 - 45) na Vaneči ob 13. uri. Pohod iz Murske Sobote ob 8. uri pri Brumnovi hiši s krajšo slovesnostjo s položitvijo venca, start pohoda iz Bodonec ob 9. uri, iz Moščanec in Pečarovec ob 10. uri, pridružitev pohodnikov v Puconcih ob 11.30. Pohodnikom se lahko pridružite kjerkoli na njihovi poti. Slavnostni govornik na slovesnosti bo Marijan Križman, predsednik ZZB NOB Slovenije. V kulturnem programu bodo sodelovali učenci Osnovne šole Puconci in vokalna skupina Lindenau iz Lendave.

Dan odprtih vrat PGD Murska Sobota

Vabljeni na dan odprtih vrat PGD Murska Sobota. Dogodek se bo odvijal v nedeljo od 11. ure zjutraj do 17. ure popoldne pri gasilskem domu PGD Murska Sobota na Cankarjevi ulici 75. Priložnost boste imeli: ogledati si gasilska vozila in gasilski dom, kjer se pripravljajo na reševanje in varovanje naše skupnosti,  doživeti vožnjo z avtolestvijo, ki vas bo popeljala visoko v zrak in vam omogočila edinstven pogled na Mursko Soboto ter okolico, med 11.  in 12. uro za vse obiskovalce brezplačen pregled gasilnega aparata, ob 13. in 16. uri prikaz tehničnega reševanja iz vozila, prikaz gašenja z gasilniki. Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo, na voljo bodo tudi pečeni kostanji. 

Opojen večer 2023

V Športni dvorani ŠIC Ljutomer bo v nedeljo z začetkom ob 17. uri potekal jubilejni koncert Ansambla Opoj ob 10. obletnici z gosti.

 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na: urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2023 ob 17:09 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2023 ob 17:30 gost

      Pisatelj T M...č je kmet iz 16. stoletja ! Zatou pa je kultura v Iža...ih na takem nivoju !!??

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2023 ob 0:13 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2023 ob 0:14 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.