https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Premier Golob: »Povprečnina se bo dvignila na 725 evrov na prebivalca«

24.10.2023 ob 18:05  

Predsednik vlade dr. Robert Golob in minister za finance in javno upravo Klemen Boštjančič sta se danes sestala s predstavniki Združenja mestnih občin Slovenije, Združenja občin Slovenije in Skupnosti občin Slovenije. Na sestanku so spregovorili o višini povprečnin za leti 2024 in 2025.

Predsednik vlade je po srečanju dejal: "Dosegli smo dogovor. Povprečnina se bo za leti 2024 in 2025 dvignila na 725 evrov na prebivalca."

Dodatnih 20 milijonov evrov za leto 2024 in 34 milijonov evrov za leto 2025 se bo med občinami razdelilo po formuli, ki so jo predlagali v Skupnosti občin Slovenije: "Tako bomo zajeli dvig stroškov v javnih zavodih, ki jih imajo občine ter pričeli z izravnavo, saj občine nimajo enakih bremen oziroma enakih storitev za državljanke in državljane." 

Golob je prepričan, da s takim kompromisom ni nihče popolnoma zadovoljen: "Taki kompromisi, so najboljši kompromisi," je zaključil predsednik vlade.

Vlada je prisluhnila argumentom občin, slednje pa so razumele javnofinančne omejitve države v luči sanacije škode in obnove po poplavah. Vlada je prizadetim občinam za sanacijo škode po poplavah že pomagala s finančnimi sredstvi.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2023 ob 18:46 Pohorčan gost

      Jas sen gnes vida Satana na motore kak je dirka po tote Sobote. Pa sen se kuj fsra.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2023 ob 18:50 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.10.2023 ob 18:52 gost

      POK V GIBANJU SVOBODA

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.10.2023 ob 14:08 Gost gost

      Letna inflacija znaša 7,52%. To pomeni, da bi morala povprečnina biti vsaj 752,5€. Razlika je 27.5€, za katera bo Holobek prikrajšal vsakega Slovenca. Pomurje pa bo izgubilo preko 3 MIO€ sredstev, ki bi v večini šla v investicije. Hvala poslanci koalicije Tine Novak, Dejan Süč, Vera Granfol, Sara Žibrat, Darko Krajnc in Damjan Zrim, da boste za 3 MIO€ prikrajšali Pomurce. Ljudstvo ti pa zdaj lahko samo plešeš, plešeš, ko se oni v Ljubljani mastijo!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.