https://www.lust.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO in VIDEO: Utrinki petkovega dogajanja na prireditvi Ples - noč čarovnic

RIS Dvorec Rakičan, 28.10.2023 ob 6:30  

V Dvorec Rakičan se je vrnil štiridnevni spektakel. Tokrat je RIS Dvorec Rakičan že desetič organiziral tradicionalno prireditev Ples – noč čarovnic, ki je potekala v Dvorcu Rakičan.

Tokratno petkovo dogajanje je včeraj prineslo obiskovalcem prižig grmade in ognjen šov.

Na grajskem dvorišču pa so obiskovalce zabavali in navdušili na glavnem odru The Margins, Mi2 in Šank Rock.

V šotoru pa so nastopili DJ Kiki, In Vivo in kraljica Balkana Neda Ukraden, ki je znana po hitih, kot so Zora je, Došlo doba, da se rastajemo in Samo je nebo iznad nas.

Dogajanje se nadaljuje danes ob 15. uri, vstop na prizorišče je možen od 15. ure naprej, in prinaša pester srednjeveški interaktivni program, ki bo prikazal vsakdanje življenje v srednjem veku, orožarstvo, mečevanje, srednjeveški nastop z viteškim turnirjem, srednjeveške plese in čarovniške predstave. Na voljo bodo otroške čarovniške delavnice, poslikave obrazov, lokostrelstvo, prižig grmade, spektakularni ognjeni šov in večerno glasbeno poslastico.

Današnjo glasbeno poslastico pripravljajo na glavnem odru Romano Glauso, Maraaya, Severina, Rock Partyzani. V šotoru pa bodo za ogreto ozračje poskrbeli Polkaholiki in skupina Weekend Band.

Tudi danes bo organiziran na prireditev brezplačen avtobusni prevoz z glavne avtobusne postaje v Murski Soboti do dvorca Rakičan. Avtobus bo vozil vsake pol ure.

Obiskovalci boste na prireditveni prostor lahko vstopili in izstopili iz vzhodne strani dvorca – dostop z glavne ceste, kjer bo potekala tudi prodaja kart in z južne strani dvorca – ob Kavarni dvorca Rakičan. Vstopnica za otroke in odrasle omogoča danes med 15. in 21. uro ponovni vstop na prizorišče, kar pomeni, da v tem času lahko obiskovalci ob predložitvi vstopnice prizorišče zapustijo in se ponovno vrnejo na prizorišče do 21. ure. Od 21. ure naprej ponoven vstop z isto vstopnico ni možen.

Nakup hrane in pijače je možen izključno s posebno plačilno festivalsko kartico Dvorec Rakičan. Vsak obiskovalec si tako lahko na prireditvi napolnil festivalsko kartico s poljubnim zneskom in neporabljen znesek bo dobil povrnjen do konca trajanja prireditve. Najnižji znesek prvega polnjenja znaša 10 evrov. Ob prvem polnjenju se zaračuna strošek aktivacije kartice v višini 2 evra. Strošek aktivacije kartice se ne zaračuna ob predložitvi Festivalske kartice 2022. V primeru, da le-ta ne deluje, se brezplačno zamenja za delujočo kartico. Preostanek sredstev lahko dvignete kadarkoli v času trajanja dogodka, vendar najkasneje do konca dogodka. Dobroimetje na kartici je možno izključno porabiti tekom prireditve Ples noč čarovnic v dvorcu Rakičan 2023. V primeru, da tega ne storite, vam stanje zapade.

Jutri pa bodo nastopili DJ Mattias, DJs from Mars, Alle Farben, Modrijani, Luka Basi in DJ Kiki. V ponedeljek pa vas bodo zabavali DJ Kiki, Let 3, Joker Out, Voyage, skupina Blue Planet in Dinna.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija