https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Apaški svetniki potrdili dodatne zaposlitve in porabo sredstev iz proračunske rezerve

Kulturni dom Apače , 03.08.2023 ob 13:00  

V torek, 1. avgusta, je v sejni sobi Kulturnega doma Apače potekala 3. izredna seja Občinskega sveta občine Apače.

Občinski svet Občine Apače je zasedal na 3. izredni seji Občinskega sveta. Na seji so bili soglasno sprejeti vsi predlagani sklepi.

Uvodoma, po pozdravu župana Občine Apače, se ugotovi prisotnost in posledično sklepčnost. Ob prisotnih desetih članih Občinskega sveta je občinski svet sklepčen. Ta uvodoma obravnava in sprejme dnevni red 3. izredne seje ter zapis 2. izredne seje.

Odlok o porabi proračunske rezerve za leto 2023

Župan dr. Andrej Steyer pove, da se v proračunu občine zagotavljajo sredstva za proračunsko rezervo, ki deluje kot proračunski sklad. Sredstva proračunske rezerve se uporabljajo za financiranje izdatkov za odpravo posledic naravnih nesreč. »Kot veste smo del sredstev iz rezervnega sklada že namenili za odpravo posledic poplav, tokrat ponovno odprava posledic neurja oziroma, katastrofe, ki je zajela našo občino.«

Svetniki so soglasno sprejeli predlagani odlok za porabo sredstev iz proračunske rezerve in sicer v višini 23.295,55 evra. Sredstva iz proračunske rezerve se namenijo za odpravo škode po neurjih, ki so prizadela občino Apače v obdobju od 13. do 25. julija 2023 in za zagotavljanje nujnih sredstev za začasno nastanitev ogroženih prebivalcev.

Spremembe in dopolnitve Kadrovskega načrta 2023

Župan je dal v potrditev občinskemu svetu tudi predlog za možnost zaposlitve izven sistematizacije. Kot je povedal, se je ob naravnih nesrečah pojavila kopica dela s prijavo škode v aplikacijo in tudi na terenu je ogromno dela z odpravo posledic neurja. Za dodatna dela bi za določen čas zaposlili komunalnega delavca in 1-2 študenta. Občinski svet se je soglasno strinjal in sprejel sklep o spremembah kadrovskega načrta.

Foto: izrez videa

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.